12. oktober 2023

AVU-lærer Kirsten: “Jeg bliver glad af at gå på arbejde”

Kirsten underviser i samfundsfag, engelsk og dansk som andetsprog på VUC Lyngby. Hun fortæller, at det for hende er utroligt givende at undervise motiverede voksne kursister. Før hun kom så langt, var hun forbi folkeskolen og nåede også at overveje teologi og præstegerningen.

FAKTA

  • Kirsten Søvndal Jiang
  • AVU-lærer i dansk som andetsprog, samfundsfag og engelsk
  • Har arbejdet på VUC Lyngby i 5 år
  • Er gift og har to teenagesønner

Har det altid været din drøm
at læse til lærer?

Jeg har altid godt kunne lide at gå i skole, men vidste ikke hvad jeg ville efter folkeskolen. Jeg valgte at tage en HF og fik derefter et vikariat på en friskole. Det resulterede i, at jeg fik øjnene op for at undervise og søgte ind på lærerseminariet.

Men jeg overvejede også for eksempel at læse teologi og blive præst. Da jeg søgte stillingen på VUC Lyngby, søgte jeg faktisk samtidig en stilling som sognemedhjælper i en kirke.

 

Hvorfor søgte du job her på skolen?

Jeg har siden seminariet tænkt, at jeg gerne ville undervise voksne. Jeg var virkelig glad for at blive ansat her, og jeg vil næsten sige, at det har reddet mit lærerliv.

At arbejde med voksne mennesker er noget helt andet, end det jeg kom fra i folkeskolen. Her er der ikke alt det pædagogiske arbejde, så på VUC er der faktisk tid til at undervise.

 

Hvordan er det at arbejde i VUC-sektoren og på VUC Lyngby?

På AVU har vi mange tosprogede kursister, som kommer med et begrænset dansk. De er supermotiverede for at lære og meget flinke og venlige. Jeg kan i det hele taget rigtig godt lide at undervise, lære fra mig og se kursisterne blive bedre.

Jeg er glad for at være på skolen og glad for mine kollegaer, som jeg altid kan tale med. Vi har et godt fællesskab, og det er et godt miljø at undervise i.