1. juli 2024

Årets studenter blev fejret til festlig dimission på VUC Lyngby

VUC Lyngbys største sal var fyldt til randen af glade studenter og stolte familier til dimission fredag. Dagen bød på taler fra rektor og to af de nykårede studenter samt musikalske indslag.

Af Eva Sofie Fritzbøger

Studenternes smil var store til årets dimission på VUC Lyngby, hvor de nykårede studenter og deres familier var inviteret til fest og fejring, i anledning af den flotte præstation en HF-eksamen er. Netop den store præstation anerkendte rektor Inge Voller i sin tale, hvor hun også kredsede om begrebet lykke og fremtidens muligheder:

”Jeg er sikker på, at jeres forløb på VUC Lyngby kommer til at udgøre en solid grundsten og et sikkert fundament at stå på, når I skal vælge jeres videre vej i livet – om den nu byder på mere uddannelse, sabbatår eller arbejde,” sagde Inge Voller, som også talte om diversiteten i kursistgruppen på VUC Lyngby og værdien af venskaber:

”Jeg håber, at I har skaffet jer venner for livet ved at have gået på VUC Lyngby. Der er ingen tvivl om, at fællesskaber og relationer er vigtige byggesten i at være i trivsel.”

(Artiklen fortsætter under billedet)

After Eight Partyband stod for musikken til årets dimission

”I har lært os at drømme stort”
Rektor var imidlertid ikke den eneste, der holdt tale i dagens anledning. Efter Inge Voller gik studenten Almaz på scenen og fortalte om sin rejse på VUC Lyngby, der startede med fag på FED-niveau, som svarer til 10. klasse, og nu altså slutter med en studenterhue:

”Denne dag gør mig ekstra lykkelig, da jeg endelig kan søge ind på den uddannelse, jeg har drømt om i årevis,” fortæller Almaz, der drømmer om at blive farmaceut. Almaz fortalte i sin tale, at hun især har været glad og taknemmelig for lærernes indsats:

”Gennem jeres undervisning har I ikke kun fyldt vores hoveder med viden, men også vores hjerter med en dyb forståelse af, hvordan vi kan bruge denne viden til at gøre en positiv forskel i verden. I har lært os at drømme stort og stræbe efter vores mål, uanset hvor udfordrende vejen har været,” sagde hun.

Almaz har taget sin HF som enkeltfag og har derfor haft mulighed for at tage sin studentereksamen over tre år og fagene i den rækkefølge, hun selv ønskede.

(Artiklen fortsætter under billederne)

Afslutningen på et kæmpe kapitel i vores liv
Almaz blev efterfulgt af en anden student, Luisa, der har taget en 2-årig HF og gået i en fast klasse. Hun brugte også sin tale på at hylde lærerne, men sluttede af med at give et godt råd til medstudenterne:

”Vi har kun ét liv. Så lad os tage det sure med det søde og det søde med det triste, og lad os nyde slutningen på et kæmpe kapitel i vores liv,” sluttede Luisa sin tale.

Udover talerne blev årets studenter også fejret med musik af After Eight Partyband, der spillede Smukke Unge Mennesker, Happy og Magi i Luften. Efter arrangementet blev studenter fra den 2-årige HF sendt afsted på vogntur og ud i verden, hvor de med HF-beviset i hånden kan forfølge deres drømme.