12. maj 2022

VUC Lyngby indgår permanent aftale om uddannelse med FCK

F.C. København og VUC Lyngby har de seneste to år samarbejdet om at skabe en uddannelsesløsning for FCK-spillere i gymnasiealderen. Nu bliver samarbejdet permanent.

Initiativet skal sikre, at spillerne, ved siden af en tilværelse som talentfuld fodboldspiller, også får optimale muligheder for at kunne færdiggøre en ungdomsuddannelse.

”VUC Lyngby har mange års erfaring med at skræddersy uddannelse til elitesportsudøvere,” siger Trine Ellegaard Christensen, Uddannelseschef, VUC Lyngby. “Vi ved, at hvis unge mennesker, der er i fuld gang med en sportskarriere, skal både lykkes og trives med deres skole, så er det vigtigt, at de to ting spiller godt sammen.”

Fodbold og skole smelter sammen i hverdagen
Aftalen er nu gjort permanent mellem FCK og VUC Lyngby, og det betyder, at spillerne bliver undervist i FCK’s talentafdelings lokaler.

Det sikrer, at spillernes tid og energi bliver brugt optimalt, og at undervisningstiderne kan være fleksible for at undgå fravær og meget transporttid for spillerne.

”Vi er glade for at forlænge samarbejdet med VUC Lyngby, som har været med til at skabe en samlet uddannelse, hvor fodbold og skole smelter sammen i hverdagen,” Kristoffer Johansen, Head of Education & Player Care i FCK’s talentafdeling.

“Vi tror på, at skolegang er en vigtig faktor, som er med til at udvikle fremtidens professionelle fodboldspillere. Derudover skal vores spillere stå med gode muligheder, når deres karriere en dag er slut. Derfor er det essentielt for os at have en samarbejdspartner, som både tilbyder høj faglig kvalitet og stor fleksibilitet, for at spillernes liv både på og uden for banen hænger sammen,” fortsætter Kristoffer Johansen.

Tænkt og struktureret som et samlet forløb
Med den nye faste aftale får spillere på tværs af U17, U19 og de unge spillere i førsteholdstruppen optimale forudsætninger for få et godt uddannelsesforløb sideløbende med deres spilleruddannelse ved at have en base og campus på træningsanlægget.

“De unge præsterer bedre både på banen og i skolen, når det ikke er to separate forløb, men i stedet tænkt og struktureret som et samlet forløb. Derfor er vi rigtig glade for at forlænge samarbejdet med FCK – det giver både mening, trivsel og værdi. For de unge og for os,” siger Trine Ellegaard Christensen.