27. juni 2022

Studentertalere hyldede sammenholdet til årets dimission

Fredag den 24. juni var der dimission på VUC Lyngby & Lyngby HF, hvor de nykårede studenter blev fejret af venner, familie og skolens ansatte. To studenter fra den 2-årige HF holdt en flot tale, hvor de blandt andet talte om sammenhold og gav gode råd til deres medstudenter.

Fredag skinnede solen fra en skyfri himmel, og After Eight Partyband leverede medrivende musikalske indslag, da studenter fra både HF-enkeltfag og den 2-årige HF blev fejret til dimission på VUC Lyngby og Lyngby HF.

Fejringen bød udover musik også på taler fra både rektor og to elever fra den 2-årige HF. De to elever Viana og Helena fokuserede i deres tale på det sammenhold, der er skabt mellem eleverne, på trods af at corona og nedlukninger har præget en del af deres studietid:

”Vi som en lille årgang har oplevet et sammenhold mellem klasserne, som ganske få gymnasier oplever. Netop fordi vi er så få elever, har vi haft mulighed for at kende alle på årgangen og knytte et bånd på kryds og tværs” Helena og Viana, studenter fra den 2-årige HF

De to studenter sluttede af med at kommentere på den præstationskultur, der i øjeblikket er i samfundet og mindede deres medstudenter om, at det vigtigste er at gøre sit bedste:

”Vi tror, de fleste her i dag ligesom os er opvokset med sætningen: ’Hvis bare du gør dit bedste, så kan ingen forlange mere’, og det, synes vi, at alle skal tage med herfra i dag,” sagde Helena og Viana.

Netop præstationskulturen var også et tema i rektor Inge Vollers tale til de nye studenter.

”Mit råd til jer er: Find en balance mellem på den ene side at ‘udnytte jeres fulde potentiale’ og opnå nye mål, og på den anden side at erkende at man laver fejl undervejs i sit liv og finde ro med det” Rektor Inge Voller

Inge Voller understregede desuden, at selvom coronanedlukningerne selvfølgelig har haft negative konsekvenser, mener hun også, at de blandt andet har styrket årets studenters omstillingsparathed, digitale kompetencer og robusthed.

Til slut vinkede familie, venner, lærere og ledelse på VUC Lyngby farvel til studenterne fra den 2-årige HF. De skulle traditionen tro fortsætte fejringen med studentervognskørsel, og i år valgte de to klasser at køre afsted sammen.

Billeder fra årets dimission

Der var mange glade studenter til årets dimission. Foto: Thomas Evaldsen
Både studenter fra HF-enkeltfag og Lyngby HF var på plads den 24. juni. Foto: Thomas Evaldsen
Rektor Inge Voller holdt også tale til dimissionen. Foto: Thomas Evaldsen
After Eight Partyband leverede musikken i år. Foto: Thomas Evaldsen
Til slut blev der delt beviser ud til alle de nykårede studenter. Foto: Thomas Evaldsen
Eleverne på den 2-årige HF fortsatte fejringen på deres studentervogn. Foto: Thomas Evaldsen