15. december 2023

Rezan Corlu tager en HF ved siden af sin professionelle fodboldkarriere

En professionel fodboldkarriere er relativt kort, så det giver en tryghed at kunne videreuddanne sig, når den er slut. Den mulighed får Rezan Corlu med en HF på VUC Lyngby
Foto: Rasmus Falck

Artiklen er oprindeligt udgivet i Talenterne. Et uddannelsesmagasin i Lokalavisen Det Grønne Område/Sjællandske Medier.

 

Rezan Corlu, kendt for sin talentfulde fodboldkarriere, er et eksempel på en atlet, der vægter uddannelse ved siden af sporten. I en alder af kun 17 år fik han debut for Brøndby IF, hvilket markerede begyndelsen på en bemærkelsesværdig rejse, der førte ham til den italienske Serie A med kontrakt hos A.S. Roma og senere til Lyngby BK, hvor han i dag spiller professionel fodbold. Men Rezan skiller sig ud ved også at fokusere på sin akademiske uddannelse; han er nemlig i gang med en HF på VUC Lyngby.

Rezan Corlu har altid haft ambitioner om at tage en gymnasial uddannelse og har også tidligere gået på gymnasiet, men hans hastige opstigning i Brøndbys førsteholdstrup krævede en fuldtidsindsats, med træning fra 9 til 14.30 hver dag. Det var en drøm, der gik i opfyldelse, men samtidig satte det en pause på hans uddannelsesdrømme.

“Det er også bare rart at blive klogere”
Til trods for sit fokus på fodbolden, har han aldrig opgivet sin drøm om at fuldføre en gymnasial uddannelse. Han er dybt bevidst om, at der er et liv efter fodbolden, og at en solid uddannelsesbaggrund er afgørende for hans fremtid.

“Det er fedt at holde sig i gang med noget ved siden af fodbold, for karrieren er jo ikke så lang, og så er det godt at have noget at gå i gang med bagefter. Og så er det også bare rart at blive klogere,” siger han.

De seneste to år har Rezan fundet det mentale overskud, der kræves for at forfølge uddannelsen sideløbende med sin professionelle karriere. Samarbejdet mellem Lyngby BK og Spillerforeningen, fagforeningen for professionelle fodboldspillere, har spillet en nøglerolle i denne beslutning.

(Artiklen fortsætter efter faktaboksen)

FAKTA: Sport og uddannelse på VUC Lyngby

Som elitesportsudøver er fleksibilitet vigtig, hvis du skal lykkes med en uddannelse ved siden af sporten. På VUC Lyngby tilbyder vi:

  • Blandt andet AVU (9.-10. klasse for voksne) og HF-enkeltfag
  • Du kan tage fag i dit eget tempo
  • Du kan tage pauser på et eller flere semestre undervejs
  • Du får god vejledning og støtte

Skræddersyet uddannelsesforløb gør det muligt
VUC Lyngby tilbyder HF enkeltfag, som giver fleksible uddannelsesmuligheder for elitesportsfolk, da uddannelsen kan tilpasses den enkelte atlets karriere. Denne fleksibilitet, kombineret med muligheden for online undervisning, gør det muligt for Rezan at balancere sine studier med fodboldkarrieren.

“Man kan selv vælge, hvor mange fag man vil følge,” fortæller han og uddyber, at det lige nu passer optimalt med hans skema at tage to fag med to undervisningsdage om ugen.

“Det er en kæmpe fordel at kunne prioritere sin egen tid. Ellers ville det ikke kunne lade sig gøre at tage en uddannelse ved siden af min professionelle fodboldkarriere.”

Fremtidsplaner efter fodboldkarrieren
Rezan har i løbet af det sidste halve år taget eksamen i psykologi og samfundsfag og følger nu fagene religion og historie. Han forventer at afslutte sin HF-uddannelse inden for 3-4 år. Hans primære fokus er dog på fodbold, og han har derfor heller ikke lagt sig fast på, i hvilken retning han vil videreuddanne sig. Han er dog meget bevidst omkring værdien af at have en uddannelsesbaggrund.

“Det åbner en masse døre, og det giver en god ro i maven at vide, at jeg har flere muligheder efter fodbolden,” siger han.

Rezan Corlu er et godt eksempel på balancen, der sagtens kan være mellem sport og uddannelse, og han viser, at det er muligt at forfølge flere passioner samtidigt. Han understreger vigtigheden af at have en plan B, ikke kun for karrieren, men også for personlig vækst og udvikling, og han er meget tilfreds den fleksible mulighed, som VUC Lyngby giver ham for at tage en uddannelse.

“Jeg er virkelig glad for at studere på VUC Lyngby. Det passer perfekt til mit liv som fodboldspiller, og det føles godt at have noget konkret at arbejde med ved siden af sporten.”