20. januar 2023

Mere end 120 kom forbi til åbent hus på Lyngby HF

Den 19. januar kunne vi på Lyngby HF endelig byde velkommen til åbent hus i Posten efter 2 år med corona og virtuelle arrangementer. Her fik både unge og forældre mulighed for at stille spørgsmål og høre mere om vores HF-linjer.

Efter to år med corona og virtuelt åbent hus, kunne vi den 19. januar ENDELIG igen byde besøgende indenfor til åbent hus for Lyngby HF i vores store sal Posten.  Mere end 120 unge og forældre havde trodset den bidende vinterkulde og taget turen til Nybrovej 114, hvor de kunne høre mere om mulighederne for at tage en 2 eller 3-årig HF på Lyngby HF.

Diversitet og bæredygtighed
Aftenen blev indledt af konstitueret rektor Trine Ellegaard Christensen, der fortalte om det unikke ved HF-systemet og om skolen og skolens værdier:

“Vi lægger også vægt på at vi er en skole med meget stor diversitet. Vi har mange uddannelser og mange forskellige mennesker – også på den 2 og 3-årige HF,” sagde hun og fortsatte:

“Vi har fokus på at vi arbejde med bæredygtighed – og det handler også om at uddannelsen er bæredygtig. At man lærer noget man kan bruge til noget.

Trine Ellegaard holder tale til åbent hus

Konstitueret rektor Trine Ellegaard Christensen var først på scenen til åbent hus

Eleverne indtog scenen
Derefter indtog fire førsteårselever på den 2-årige HF scenen og fortalte om deres oplevelse af at gå på Lyngby HF. Nicoline og Laura fra 22x lagde især vægt på det stærke sociale fællesskab og på skolens engagerede og empatiske lærere:

“Jeg var en af de mest skoletrætte elever, man kunne møde, da jeg startede” fortalte Nicoline. “Derfor var det vigtigt med støtte, og her på skolen er lærerne virkelig engagerede og hjælper eleverne”

De blev suppleret af Sebastian og Jawad fra 22y, der fortalte, at de er glade for muligheden for at få hjælp med lektierne til lektiecafe og glade for at kunne søge vejledning i studievejledningen:

“Studievejlederne er også virkelig gode til at hjælpe. Man kan altid komme ud med det man har på hjerte her på skolen,” sagde Sebastian.

fysiklærer indstiller apparat til at vise bølgelængder

Fysiklærer Tobias lærte blandt andet de besøgende om bølgelængder.

4 veje til studenterhuen
For første gang var hele fire HF-linjer repræsenteret til åbent hus: den almene 2-årige HF, HF3 for særligt sårbare, HF for ordblinde og humanistisk HF for højt begavede. Efter programmet på scenen havde de fremmødte unge og deres forældre mulighed for at møde vejledere, lærere og elever på uddannelsernes stande. Her blev der stillet spørgsmål om fag, målgruppe, skema og alt der i mellem.

Og hvis man fik nok af fakta og information kunne man tage et smut forbi fysiklærer Tobias’ stand. Han havde stillet op til forsøg, og de besøgende kunne blandt andet lære om bølgelængder.

Tilmelding

Du søger om optagelse på:

optagelse.dk

Husk at angive, hvis du søger om optagelse på HF for ordblinde eller HF3 for særligt sårbare.

Fristen for tilmelding er i år rykket til den 13. marts. Det vil sige, at hvis du søger inden den 13. marts har du retskrav på en plads på en HF, hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse. Du kan dog fortsat søge om optagelse på Lyngby HF efter den 13. marts og helt frem til skolestart.

Læs mere om tilmelding

Hvis du ikke nåede åbent hus, men gerne vil vide mere om uddannelserne, kan du læse med her: