19. januar 2024

Mange trodsede sne og kulde for at komme til åbent hus på Lyngby HF

Torsdag den 18. januar var uddannelsessøgende unge og deres forældre inviteret til Åbent Hus på VUC Lyngby og Lyngby HF for at høre mere om den 2-årige HF, 3-årige HF for særligt sårbare og 3-årige HF for ordblinde. Elever, lærere og vejledere stod alle klar til at svare på de besøgendes spørgsmål.

I løbet af de næste par måneder skal mange unge vælge den uddannelse, de skal gå på de næste 2 til 3 år. Derfor havde vi på VUC Lyngby og Lyngby HF inviteret til åbent hus den 18. januar, hvor man kunne høre mere om den 2-årige HF såvel som 3-årig HF for ordblinde og 3-årig HF for særligt sårbare.

På trods af det kolde vintervejr var der heldigvis mange, der lagde vejen forbi arrangementet. Vicerektor Jesper Skibsted Als var først på scenen, og han sagde blandt andet:

På HF er der god tid til at udvikle sig, og man udvikler sig både fagligt og socialt. Det er også det, en ungdomsuddannelse kan.”

Han fortalte, at en HF kræver, at man selv gør en indsats og er motiveret. Men så kan man også nå langt: ”Når der er vilje, er der en vej. Så hvis man vil, kan man sagtens nå i mål.”

Eleverne fik ordet
Efter sit korte oplæg overlod vicerektor Jesper Skibsted Als scenen til dem, der ved mest om vores HF-uddannelser: vejledere og elever. Først beskrev studievejleder Anette Holm indhold, optagelseskrav og muligheder på HF. Derefter var fire elever på scenen til et interview, hvor de fortalte mere om, hvordan det rent faktisk er at gå på Lyngby HF.

En af de elever, der havde sagt ja til at fortælle om skolen og HF, var Laura, der går på andet år på den 2-årige HF:

”Jeg startede lidt senere end de andre, og i starten var jeg ret nervøs. Især fordi alle lige havde været afsted på hytteturen og var blevet rigtig tætte. Men heldigvis var folk rigtig gode til at tage mig ind. Så det var en rigtig god oplevelse,sagde hun.

Lauras klassekammerat Nicoline går ligeledes på andet år på HF. Hun fremhævede lærerne og studievejledernes engagement og hjælpsomhed:

”Så længe man er villig til selv at have dialog med lærerne og studievejledningen, så er de sindssygt hjælpsomme, nærmest uanset hvad problemet er. Det synes jeg bare er unikt i forhold til mange andre steder,” sagde Nicoline.

Da eleverne havde delt deres oplevelse af at gå på Lyngby HF, fik de besøgende mulighed for at stille spørgsmål til både elever, lærere og studievejledere på stande for de tre uddannelser.

Læs mere om vores 2 og 3-årige HF-linjer: