6. oktober 2022

Forældre fik svar på spørgsmål til ordblindemesse i Lyngby

Onsdag i uge 40 deltog VUC Lyngby til ordblindemessen på Stadsbiblioteket i Lyngby i anledning af ordblindeugen. Til arrangementet mødte forældre, børn og unge op for at høre mere om ordblindetilbud i Lyngby-Taarbæk kommune.

Af Eva Sofie Fritzbøger

Lena Pontopiddan er ordblindelærer på VUC Lyngby og bruger det meste af sin arbejdstid på at støtte ordblinde kursister og give dem en lettere hverdag. Onsdag i ordblindeugen – uge 40, havde hun imidlertid skiftet lærerkatederet ud med en stand til ordblindemessen på Stadsbiblioteket i Lyngby. Her fortalte hun børn, unge og deres forældre om mulighederne for ordblindeundervisning og støtte til ordblinde på VUC Lyngby.

På VUC Lyngby er vores motto, at uddannelse er for alle. Det gælder selvfølgelig også ordblinde. For man kan sagtens tage fag på AVU eller få studenterhuen på som ordblind. Det kræver bare den rette støtte.

”Vi har en hel ordblindeafdeling, hvor vi hjælper ordblinde kursister,” fortalte ordblindelæreren Lena og besvarede bagefter spørgsmål om blandt andet SPS (Socialpædagogisk Støtte) og hjælpen til ordblinde kursister på HF.

(Artiklen fortsætter under billedet)
Lena svarede på spørgsmål til ordblindemessen

Lena svarede på spørgsmål fra nysgerrige forældre. Foto: VUC Lyngby

Før deltagerne fik mulighed for at gå rundt til standene og stille spørgsmål, blev arrangementet indledt af en repræsentant fra stadsbiblioteket og kommunens læsekonsulent. De understregede blandt andet, at ordblinde selvfølgelig skal tilbydes deltagelse og muligheder på lige fod med andre børn, unge og voksne og præsenterede de mange tilbud, der er i kommunen.

Udover VUC Lyngby var der også mulighed for at stille spørgsmål til Virum Gymnasium, H.C. Ørsted Gymnasiet/HTX, U/Nord, Stadsbiblioteket, Læsecenteret og læsekonsulenten for elever i Lyngby-Taarbæk Kommune, der også havde stande til ordblindemessen.

Læs mere om dine muligheder for støtte som ordblind på VUC Lyngby: