1. juni 2023

Avartaspiller sikrer fremtiden med en HF fra VUC Lyngby

Avartaspiller William Kundby tager en HF som enkeltfag på VUC Lyngby for at have mulighederne åbne, når fodboldkarrieren slutter.

Han kombinerer online undervisning med fysisk fremmøde, for at få dagligdagen med skole og fodbold til at hænge sammen.

Af Eva Sofie Fritzbøger

William Kundby spiller i forsvaret i fodboldklubben Avarta, og med sine kun 19 år regner han med, at fodboldkarrieren varer mange år endnu. Fremtidsdrømmene kredser da også primært om fodbolden, og håbet er at kunne leve af sporten og måske endda at komme til udlandet en dag.

Alligevel har William Kundby også valgt allerede nu at dedikere noget af sin tid til at sikre fremtiden efter fodbolden. Han læser HF-enkeltfag på VUC Lyngby og planlægger at tage en hel HF.

”Sportskarrierer holder ikke til den normale pensionsalder, så det er altid godt at få sig en uddannelse med i bagagen,” siger William Kundby.

Færre fag ad gangen
Men det er ikke nødvendigvis helt enkelt at kombinere sport og en HF-uddannelse. Morgentræninger og et omfattende kampprogram kan gøre det svært at møde op til daglig undervisning og at fuldføre eksempelvis en STX på et gymnasium.

Derfor er William Kundby glad for det setup, der er på HF-enkeltfag og på VUC Lyngby, hvor man tager uddannelsen i sit eget tempo:

”Hvis du kun tager to eller tre fag ad gangen, så bliver din skoledag ikke så uoverskuelig, og du kan nå at komme hjem inden træning, uden at det er alt for presset,” siger han.

(artiklen fortsætter efter faktaboksen)

Mange muligheder på VUC Lyngby

Lige meget om du spiller sport på eliteplan, har børn du skal nå at aflevere og hente eller vil dedikere al din tid til studierne, så har vi mange muligheder på VUC Lyngby:

HF på 2 eller 3 år i en klasse

HF-enkeltfag/AVU online

Ordblindeundervisning

Se alle uddannelser

Kombination af online og fysisk fremmøde
William Kundby startede på VUC Lyngby, da han spillede hos Lyngby BK, der har flere spillere med tilknytning til skolen. Efterfølgende skiftede angriberen til Rødovreklubben Avarta, men er fortsat på VUC Lyngby.

Det har blandt andet været muligt at fortsætte på skolen, fordi man kan også kan tage fag online på HF-enkeltfag, og William er glad for at kunne kombinere onlineundervisning med fysisk fremmøde:

”Lige nu tager jeg kemi og historie online på grund af mit klubskifte fra Lyngby til Avarta,” siger han. ”Jeg foretrækker nok at kombinere fysisk og online. Man skal motivere sig selv meget, hvis man bare skal sidde derhjemme med opgaverne, men det fungerer rigtig godt med sporten.”

Læs mere om vores uddannelser