9. april 2024

Spiselige larver og bip-test til natur- og sundhedsdag

VUC Lyngby markerede verdens sundhedsdag med events, der satte fokus på sundhed, natur og klima. Kursister og ansatte kunne fx smage på larver med chili eller lakridssmag, tage en bip-test eller quizze med om sunde præmier.

Måske skal larver og andre insekter i højere grad på menuen, hvis vi skal leve mere klimavenligt i fremtiden. Og måske burde vi alle sammen være lidt bedre til at få taget den løbetur. Det var nogle af emnerne for natur- og sundhedsdagen på VUC Lyngby mandag den 8. april.

Jawad var en af de modige kursister, der testede,
hvordan larverne smager. Foto: VUC Lyngby

På dagen kunne man komme forbi Salen til en smagsprøve på larver (fx med chili, lakrids eller barbecuesmag), og i gymnastiksalen stod idrætslæreren Mogens for frivillige bip-tests – konditionstests.

Rektor Inge Voller var på startstregen, da der skulle løbes bip-test. Foto: VUC Lyngby

På verdens sundhedsdag den 7. april sættes der over hele verden ekstra fokus på sundhed. Fordi skolen selvfølgelig ikke er åben om søndagen, blev det i stedet den 8. april, sundhedsdagen blev markeret på VUC Lyngby.

Læs mere om verdens sundhedsdag hos WHO her

Det var en gruppe af ansatte, der havde arrangeret dagens program. Udover larver og løbeture bød dagen også på sund mad til halv pris i kantinen, en natur- og sundhedsquiz med sunde præmier og en udregning af, hvor mange gange man skal løbe op og ned ad en trappe for at forbrænde en energidrik.

Vil du starte på VUC Lyngby til august?