17. maj 2024

Nu kan elever og kursister få psykologisk rådgivning på VUC Lyngby

Med det nye tilbud Samtaleboblen tilbyder studievejleder og psykoterapeutstuderende Vibeke Vinther Jørgensen gratis psykologisk rådgivning til elever på VUC Lyngby.

Af Eva Sofie Fritzbøger

På VUC Lyngby kan kursister og elever på alle uddannelser nu få ekstra støtte og vejledning, hvis de oplever udfordringer med trivslen i hverdagen. Vibeke Vinther Jørgensen håber, at tilbuddet Samtaleboblen kan være en hjælpende hånd til nogle af de unge, der har det svært:

”Jeg har gennem tiden oplevet flere, som når de henvender sig i studievejledningen har mange bagvedliggende årsager til deres fravær og udfordringer med at være studieaktive,” fortæller Vibeke. ”Jeg er glad for, at vi nu kan tilbyde et rum for de svære samtaler.”

Ingen fast skabelon
Der er ingen fast skabelon for den psykologiske rådgivning. Samtalerne kan handle om lige præcis de emner og problemstillinger, som kursisten har brug for at tale om. Det kunne fx være emner som eksamensstres, bekymringer og nervøsitet eller ensomhed. Vibeke Vinter Jørgensen understreger, at kursisterne selv styrer, hvilken vej samtalen skal gå.

”Samtalerne handler om alt det, der foregår ’indeni’ og måske ikke altid ser sådan ud ’udenpå’. Jeg har tavshedspligt og laver en individuel aftale med den person, der henvender sig,” siger hun.

Der er allerede tre elever fra forskellige uddannelser på VUC Lyngby, som har taget imod tilbuddet og deltaget i en 45-60 minutters samtale. Alle tre har valgt at fortsætte i et samtaleforløb.

(Artiklen fortsætter under faktaboksen)

Fakta

Det er studievejleder Vibeke Vinther Jørgensen, der står for rådgivningen

Tilbuddet er gratis for alle kursister og elever på VUC Lyngby

Du kan kontakte Vibeke, hvis en samtale lyder som noget for dig:

Mail: vjo@vuclyngby.dk
SMS: 4082 6927

Læs mere om samtaleboblen her

Rektor glad for initiativet
VUC Lyngby havde indtil for cirka 5 år siden et lignende tilbud om rådgivning, og rektor Inge Voller er glad for, at Vibeke Vinther Jørgensen har taget initiativ til Samtaleboblen, og at elever på VUC Lyngby nu igen kan få ekstra støtte gennem samtaler på skolen:

”Der er desværre rigtig mange unge, der oplever trivselsproblemer, men med Samtaleboblen giver vi vores kursister et sted, hvor de kan tale om de udfordringer, de oplever i hverdagen.” siger rektor Inge Voller.

”Trivselsproblemer kan desuden påvirke indlæringen, og vi vil selvfølgelig gerne bidrage til, at vores kursister har de bedste muligheder for læring og personlig udvikling”

Vibeke Vinther Jørgensen har næsten færdiggjort en uddannelse i psykoterapi. Hun har desuden arbejdet mange år som først underviser og siden studievejleder på VUC Lyngby og kender derfor kursisterne og deres trivselsudfordringer rigtig godt. Derfor føltes det helt naturligt at tage psykoterapiuddannelsen i brug på skolen.

”Der er rigtig meget, der kan afhjælpes ved at få øje på de mønstre og reaktioner, vi bliver kapret i, når vi oplever problemer. Uddannelse er både en hovedsag og en hjertesag, og det kræver samtidig, at du har en god mavefornemmelse, når du træffer vigtige valg i dit liv,” siger hun.

Støtte og vejledning på VUC Lyngby