17. oktober 2024

Tobias og Nicolai spiller professionelt for FCK og tager deres ungdomsuddannelse på VUC Lyngby

Drømmen om at nå til tops i fodboldens verden kan sagtens kombineres med at tage en ungdomsuddannelse ved VUC Lyngby

Af Gry Nybo D. Christensen

De to unge FCK-fodboldspillere, Nicolai Reintoft Blicher på 18 år og Tobias Breum-Harild på 16 år, kombinerer den professionelle sportskarriere med en ungdomsuddannelse på VUC Lyngby. De satser begge benhårdt på at nå til tops indenfor fodbolden, men har også valgt at tage højde for fremtiden ved at følge en ungdomsuddannelse på VUC Lyngby, som har specialiseret sig i at skræddersy uddannelse til elitesportsudøvere.

Tobias Breum-Harild 16 år og professionel fodboldspiller for FCK:  Lærerne har stor forståelse for, at fodbold betyder rigtig meget for mig og mine holdkammerater. De ved godt, at det nogle gange kan være lidt mere udfordrende at holde fokus i klasselokalet end ude på fodboldbanen.

Siden 2022 har VUC Lyngby haft en permanent aftale om at skabe en uddannelsesløsning med F.C. København til klubbens yngste spillere. Det betyder i praksis, at uddannelsen tilrettelægges, så den passer til den enkelte spillers hverdag, træning og konkurrencer. Alle fag bliver læst over et halvt år, så der er mulighed for at koncentrere sig om få fag ad gangen. Man vælger selv, hvor mange og hvor krævende fag man vil tage pr. semester.

Nicolai Reintoft Blicher 18 år og professionel fodboldspiller for FCK: Det bedste ved VUC Lyngby er, at man får et tæt forhold til de lærere man har, fordi de er fast tilknyttet vores hold og vi får et rigtig godt bånd til dem.

Som elitesportsudøver kan man både tage enkelte fag eller en hel HF på VUC Lyngby. De fleste fag bliver også udbudt som e-learning.

Jytte Lind Thorning, studievejleder og kontakt for alle professionelle sportsudøvere, sidder også klar til at svare på spørgsmål. Fang hende på E-mail: jth@vuclyngby.dk eller Mobil: 2814 6878

Læs mere om mulighederne for at læse HF enkeltfag som elitesportsudøver og duk op til vores Mini Åbent Hus d. 20. november 2024 fra 15:00 – 17:30 på VUC Lyngby, Nybrovej 114 2800 Lyngby

Line Lind Thorning, som har været i praktik hos VUC Lyngby, tegner her et video-portræt af de to unge fodboldspillere Tobias Breum-Harild og Nicolai Reintoft Blicher. Den er optaget i undervisningslokalerne i K.B Hallen, hvor spillerne blandt andet bliver undervist i psykologi.