4. december 2019

VUC Lyngby sikrer elitesportsudøveres fremtid

Blandt VUC Lyngbys mange kursister går der i øjeblikket omkring 25, der ved siden af uddannelsen har en professionel sportskarriere. Det er alt fra unge ishockeyspillere til fodboldspillere i slutningen af deres karriere, som har valgt at sikre fremtiden efter sporten her på skolen.

Af Eva Sofie Fritzbøger, efr@vuclyngby.dk

På VUC’er landet over uddannes hvert år unge som voksne med mange forskellige baggrunde og mål. På VUC Lyngby inkluderer det for tiden videreuddannelsen af professionelle sportsudøvere, der vil være godt rustet til den dag, hvor deres sportskarrierer slutter.

Ifølge uddannelseschef på VUC Lyngby, Trine Ellegaard Christensen, er der god grund til at uddanne sig, selvom man er en lovende sportsstjerne, der forventer at have mange år som professionel foran sig.

”Det er afgørende, at de har en uddannelse, når de engang bliver færdige med deres sport. Hvis de fx får en skade, er det også utroligt vigtigt at have noget at falde tilbage på, så de ikke skal i gang med en helt ny uddannelse, samtidig med at de måske kæmper med følelsen af nederlag, fordi de ikke længere er i centrum i sporten,” siger hun.

Fortællinger om sport og uddannelse

Følg med her på hjemmesiden, hvor du i løbet af de næste par uger vil kunne læse om nogle af de professionelle sportsudøvere, der går på VUC Lyngby. Vi har blandt andet spurgt dem, hvorfor de synes, det er vigtigt at uddanne sig, og hvordan de får en travl sportshverdag til at hænge sammen med uddannelsen.

Læs fodboldspiller Kevin Stuhr Ellegaards svar på spørgsmål om studie og karriere her

Læs ishockeyspiller Rasmus T. Anderssons historie her

Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / Cop 112

Jo tidligere, jo bedre
Trine Ellegaard Christensen understreger også, at det giver et stærkere økonomisk fundament for det videre liv, hvis man har uddannet sig, mens man stadig er aktiv i sporten. Derfor mener uddannelseschefen, at det er vigtigt at komme i gang så tidligt som muligt.

”Det gør alting meget nemmere, hvis du opbygger en rutine med at gå i skole sideløbende med din karriere. Ellers kan det pludselig blive rigtig svært at skulle sætte sig tilbage på skolebænken” Trine Ellegaard Christensen, Uddannelseschef

Hun fortæller også, at uddannelsen kan bidrage til et netværk uden for sportsverdenen og ens egen klub.

Støtte igennem hele uddannelsen

Studievejleder Jytte Lind Thorning er tilknyttet alle professionelle sportsudøvere og hjælper med at strukturere fag og opgaver.

E-mail: jth@vuclyngby.dk

Mobil: 2814 6878

Fleksibilitet og skræddersyet uddannelse
Mange af de professionelle sportsudøvere, der nu går på VUC Lyngby, har tidligere forsøgt at tage en gymnasial uddannelse, men er endt med at springe fra, når træningspas og udlandsrejser ikke hang sammen med studieture og projektforløb.

På VUC Lyngby er der større mulighed for fleksibilitet. Man kan vælge kun at tage et eller to fag ad gangen, og det er også muligt at tage mange fag som e-learning – online i stedet for i et klasselokale.

Studievejleder Jytte Lind Thorning hjælper desuden alle sportsudøvere med at strukturere fag og opgaver, så fokus kan blive på sporten.