9. december 2020

Undervisningsforløb letter opgaveløsningen i Halsnæs

I Halsnæs ved man, at det også er en gevinst for virksomheden, når medarbejdernes basale færdigheder styrkes. Derfor har kommunen i samarbejde med VUC Business Partner sat gang i initiativet "Bedre til ord, tal og IT".

“Nu er det blevet meget nemmere at tale med kollegaerne” Bang-On Nielsen, rengøringsassistent i Rengøringsvirksomheden i Halsnæs Kommune

Sådan siger Bang-On Nielsen efter at have deltaget i 4 ugers intensiv danskundervisning faciliteret af VUC Business Partner som en del af indsatsen Bedre til ord, tal og IT.

Medarbejderne i Rengøringsvirksomheden har nemlig fået et rigtig godt tilbud af deres arbejdsplads: Få tjekket jeres færdigheder i læsning, skrivning, regning og IT og deltag i undervisning i arbejdstiden.

I foråret blev alle medarbejdere i Rengøringsvirksomheden testet i deres dansk- og matematikfærdigheder. Ca. 25 af de testede medarbejdere deltager nu i et eller flere undervisningsforløb med fokus på henholdsvis dansk, matematik og IT.

En af de medarbejdere er altså Bang-On Nielsen, der har arbejdet i Halsnæs Kommune i 16 år, og har sin daglige gang som rengøringsassistent på Ølsted Skole.

“Da jeg kom til Danmark fra Thailand i 1998, gik jeg på sprogskole i 2 måneder, men det var slet ikke nok til at lære at tale godt dansk”  Bang-On Nielsen, rengøringsassistent i Rengøringsvirksomheden i Halsnæs Kommune

Bang-On Nielsen uddyber, at undervisningen giver praktiske værktøjer til at klare hverdagen:

”Som rengøringsassistent er det meget vigtigt at kunne både læse, skrive og regne. Nogle gange skal jeg fx skrive til en lærer, hvis der ikke er ryddet op i et klasselokale. Det er også vigtigt at kunne læse doseringsvejledninger på de forskellige rengøringsmidler. Efter at have deltaget på kurset er jeg blevet bedre til både at skrive og læse, og jeg er også blevet meget bedre til dansk udtale”.

Om et par uger starter Bang-On Nielsen på et 14 dages matematik kursus og til januar afsluttes forløbet med et IT-kursus.

 

Tekst: Morten Ilum Steensig og Eva Fritzbøger
Først udgivet af Halsnæs Kommune