AVU som selvstuderende

For dig som kun vil tage din eksamen på skolen

Som selvstuderende bliver du kun tilmeldt eksamen og ikke undervisning. Det betyder også, at du først skal møde op på skolen i forbindelse med fagets afsluttende eksamen.

Link til tilmelding: AVU selvstudiehold

At være selvstuderende

At være selvstuderende betyder, at du bliver tilmeldt eksamen i et fag, men du får ikke undervisning. Som selvstuderende har du derfor ikke den daglige kontakt med en lærer, som du ville have som almindelig studerende.

Særlige regler og procedurer

Du skal være opmærksom på, at der er særlige regler og procedurer som selvstuderende. Læs derfor hele denne side, før du tilmelder dig. 

Husk, at du som selvstuderende skal uploade en eksamenstilmelding og evt. eksamensgrundlag, før du kan gå til eksamen.

Husk også, at al kommunikation foregår via vores intranet og email, så det er vigtigt, du har adgang til computer og internet.

Når du tilmelder dig som selvstuderende, skal du oplyse og anvende din egen email. Det er dig, der skal til eksamen, og derfor også dig der skal stå for tilmeldingen. Alt andet vil blive opfattet som snyd, og din tilmelding vil blive afvist.

Se videoen herunder og læs mere længere nede på siden.

En person tegner en streg med en lineal

Adgangskrav

AVU og AVU som selvstuderende er for dig, der er over 25 år. I nogle tilfælde kan du tage AVU-fag, hvis du er under 25 år. Kontakt studievejledningen og hør hvilke regler, der gælder for dig.

Du skal derudover bo i en af følgende kommuner for at kunne blive selvstuderende ved VUC Lyngby: Ballerup, Gladsaxe, Herlev, Gentofte eller Lyngby-Taarbæk.

Lærer ved tavle

Eksamen

Eksamen foregår på VUC Lyngby. Hvis du skal til mundtlig eksamen, fortæller den tilknyttede selvstudielærer, hvornår du har eksamen. Under “Vigtige dokumenter” finder du eksamensinfo og konkrete eksamensdatoer for skriftlige eksamener, som bliver offentliggjort ca. 14 dage før eksamen.

Du SKAL uploade en eksamenstilmelding for at kunne gå til eksamen. Læs mere i afsnittene “tilmelding” og “upload eksamenstilmelding” nedenfor.

Når du er selvstuderende skal du huske at medbringe billed-ID som legitimation til alle eksamener.

Hænder holder kuglepenne over papirer med matematikopgaver

Vigtige deadlines

Vintereksamen 2022

 • 13. september: Onlinetilmeldingen åbner
 • 13. oktober: Frist for tilmelding til fag – onlinetilmeldingen lukker
 • 10. november: Frist for upload af eksamenstilmelding (læs mere længere nede på siden).

Sommereksamen 2023

 • 7. februar: Onlinetilmeldingen åbner
 • 9. marts: Frist for tilmelding til fag – onlinetilmeldingen lukker
 • 13. april: Frist for upload af eksamenstilmelding (læs mere længere nede på siden).
To unge mænd taler ved en sten med VUC Lyngbys logo.

Bøger, undervisningsportaler og kommunikation

Som selvstuderende får du adgang til Intranettet Office 365, men ikke til undervisningsmateriale. VUC Lyngby låner ikke bøger eller andre typer undervisningsmateriale til selvstuderende. Dem skal du selv anskaffe.

Al kommunikation foregår via din e-mail eller via Office 365.

Tilmelding

Du tilmelder dig online, og du skal betale for faget med det samme. Når din tilmelding er blevet godkendt, modtager du en e-mail, der bekræfter din tilmelding.

Frister

Du kan se frister for tilmelding længere oppe på denne side. Hvis fristen er overskredet, bliver du afvist, når du forsøger at uploade din eksamenstilmelding. Hvis du ikke uploader eksamenstilmeldingen, bliver du frameldt eksamen.

Tilmeld dig online

Upload eksamenstilmelding

Du skal udfylde og uploade blanketten eksamenstilmelding på VUC Lyngbys intranet Office 365. Log ind via intra.vuclyngby.dk eller portal.office.com. Se videoen øverst på siden eller læs mere længere nede.

Du modtager automatisk et login. Hvis du ikke har modtaget dit login, inden for 3 hverdage efter du har modtaget en email om, at du er blevet optaget på holdet, kan du kontakte Annette Schmidt Sørensen på asm@vuclyngby.dk. Husk at skrive dit fulde navn og hold-id, fx 22relcss.

Hvis du skal til mundtlig eksamen, skal du kontakte den tilknyttede selvstudielærer, som skal underskrive tilmeldingen.

Download eksamenstilmelding

Priser

Prisen per fag er enten 130 kr, 260 kr eller 1250 kr som selvstuderende på AVU. Du kan ikke få pengene tilbage for AVU-fag.

 

Eksamenshåndbog

Hvis du har spørgsmål i forbindelse med din eksamen, er eksamenshåndbogen et godt sted at starte.

Vi anbefaler, at alle kursister læser den og medbringer den til eksamen.

Læs eksamenshåndbog

Faglig vejledning ved mundtlig eksamen

Når du skal til mundtlig eksamen, er der en selvstudielærer tilknyttet, som også tager dig til eksamen. Du skal selv tage kontakt til den tilknyttede selvstudielærer for at få vejledning.

Du har ret til vejledning svarende til 1-2 timer per fag, og vejledningen omfatter faglige problemstillinger, mål for faget og orientering om eksamen.

Sådan får du en vejleder

Navn og e-mail på den faglige vejleder (tilknyttet selvstudielærer) står i dit holdrum på Office 365. Hvis du skal til mundtlig eksamen, er det vigtigt, at du tager kontakt til selvstudielæreren, som skal underskrive din eksamenstilmelding.

Du får ikke faglig vejledning før skriftlige eksamener.

Hvis din vejleder ikke svarer

Hvis din vejleder ikke svarer på din mail, skal du gøre følgende – i prioriteret rækkefølge:

 • Tjek at du har skrevet mailen rigtigt. Alle ansatte har en mail som består af (xxx)@vuclyngby.dk.
 • Send en reminder –  måske har din vejleder overset din mail.
 • Send en mail til Annette Schmidt Sørensen på asm@vuclyngby.dk

Sådan bruger du Office 365 som selvstuderende (se også videoen øverst på siden)

 

 • Når du logger ind på Office 365 og klikker på intranet i øverste venstre hjørne, vil du komme ind på forsiden, som du ser øverst til højre (billede 1).

 

 • I den midterste kolonne kan du se de hold, du er tilmeldt. Hvis du klikker på holdet, vil du komme ind på holdets rum (se billede 2).

 

 • Du skal uploade din eksamenstilmelding i din personlige mappe. Den finder du under kursist fællesdokumenter (se pilen i venstre side af billede 2).

 

 • Når du har klikket dig ind på kursist fællesdokumenter, vil det se ud som på billede 3. Din personlige mappe er mappen med dit navn på. Det er kun dig og underviseren, der kan se mappen.

AVU som selvstuderende – Spørgsmål og svar

Hvor skal jeg tage min eksamen?

Du tager din eksamen på VUC Lyngby: Nybrovej 114, 2800 Kgs. Lyngby.

Hvornår er der eksamen?

Sommereksamen er i maj og juni.
Vintereksamen er i december.

Kan jeg blive AVU selvstuderende, hvis jeg er under 18 år?

Nej, ikke uden videre. Det kan du kun, hvis din kommune vælger at betale det fulde beløb for undervisningen. Tal med din sagsbehandler, hvis du er under 18 og gerne vil tilmeldes AVU.

Kan jeg få SU, når jeg er selvstuderende på AVU?

Nej, du kan ikke få SU som selvstuderende.

Skal jeg selv have computer med til eksamen?

Ja, du skal selv have en computer med til eksamen, ellers skal du skrive i hånden.

Kan jeg få forlænget tid til eksamen?

Ja, det er muligt at få forlænget tid til eksamen, hvis du har autoriseret dokumentation fra din læge eller hospitalet. Du skal søge om at få dispensation ved at udfylde et særligt skema og vedlægge dokumentation. Skemaet skal udfyldes sammen med en studievejleder her på VUC Lyngby.

Hvor kan jeg se min eksamenskarakter?

Du finder dine eksamenskaraktere i Ludusweb, så snart bedømmelsen er klar.
Husk at du skal bruge dit unilogin til at logge på Ludusweb.