AVU som E-learning

For dig der har brug for fleksibilitet

– På e-learningshold foregår det meste af din undervisning online. Hvis du er god til at tage ansvar og motivere dig selv til at studere, kan det være den helt rigtige løsning for dig

Se vores introduktionsvideo for nye e-learningskursister her. Bemærk at vi fra januar 2023 bruger Teams som intranet:

AVU som e-learning

E-learning som studieform

E-learning er en studieform, hvor undervisningen hovedsageligt (cirka 80 procent) foregår online. Du skal møde op til de sidste 20 procent.

Den del af undervisningen, hvor du skal møde op, foregår typisk ved et par seminarer fordelt ud over hele undervisningsforløbet og i forbindelse med eksamensforberedelse.

 

Hårdt arbejde

Det er tidskrævende at læse et fag som e-learning. Arbejdsmængden varierer dog fra fag til fag, alt efter hvor stort faget er i undervisningstimer.

Du skal derfor regne med, at det kræver en målrettet indsats og en god portion selvdisciplin at gennemføre fagene. Til gengæld er der en stor grad af fleksibilitet.

Ikke alle fag

På VUC Lyngby tilbyder vi en del, men ikke alle AVU-fag som e-learning. I vores webshop kan du finde en liste over, hvilke fag du kan tilmelde dig lige nu.

Hvert AVU-hold tager et halvt år at afslutte.

To kursister sidder ved et bord med en computer

Adgangskrav

AVU er for dig, der er over 25 år. I nogle tilfælde kan du tage AVU-fag, hvis du er under 25 år. Kontakt studievejledningen og hør hvilke regler, der gælder for dig.

Særlige krav for at starte på e-learningshold

Det er vigtigt, at du er en rutineret IT-bruger, hvis du skal læse e-learningsfag. Desuden skal du have adgang til en computer – helst derhjemme – der kan logge på internettet.

Du får Officepakken gratis, når du er studerende på VUC Lyngby.

Mand sidder med computer ved bord

Online undervisning

Teams er vores primære læringsplatform og er også vores intranet. Derudover bruger vi Ludusweb og Meebook. Du kan læse om, hvordan du logger på under “Spørgsmål og svar” nederst på siden.

Det er blandt andet på Teams, du kan finde undervisningsmateriale og kommunikere med dine lærere og medkursister. Det er også her, du ser, hvordan du kommer i gang med ugeopgaverne og finder relevante nyheder i relation til dit studie.

En ung Kvinde og en ung mand sidder med en bog og kigger ind i kameraet

Faglig dokumentation og eksamen på AVU som e-learning

Hvert modul afsluttes med en faglig evaluering (faglig dokumentation). På G- og D-modulerne er der en eksamen til slut.

Både faglig dokumentation og eksamen på e-learning foregår på de vilkår, som gælder for kursister på almindelige hold. Derfor afholdes faglig dokumentation og eksamen på skolen og kan ikke tages online.

Din lærer fortæller dig mere om, hvordan faglig dokumentation eller din eksamen helt præcis foregår, og du kan også finde information på Teams og på LudusWeb.

Husk billed-id – Som e-learningskursist skal du altid medbringe billed-ID til faglig dokumentation og eksamen.

På VUC Lyngby registrerer vi din studieaktivitet, når du tager e-learningsfag. På LudusWeb kan du selv følge med i, hvad vi har registreret.


Regler for studieaktivitet

Som e-learningskursist har du ikke mødepligt, men der er regler for din studieaktivitet. Det betyder, at alle skriftlige opgaver skal afleveres, som det fremgår af din studieplan. Du skal aflevere mindst en opgave om ugen – en såkaldt ugeopgave. Udover det er der også andet skriftligt arbejde i nogle fag (fx engelsk, dansk og matematik).

Det er desuden obligatorisk at deltage i det virtuelle opstartsmøde for e-learningskursister.

Tilmelding

Du kan tilmelde dig AVU e-learningsfag online:

  • Vælg de fag, du vil tilmelde dig.
  • Udfyld formularen – husk at udfylde alle felter og uploade relevante eksamensbeviser.
  • Du skal betale med det samme, når du tilmelder dig online.
  • Du vil efter et par minutter modtage en kvittering på din bestilling og betaling.
  • Beløbet bliver ikke trukket med det samme – og der bliver kun trukket for de hold, du får plads på.
  • Vores studievejledere behandler din bestilling inden for max 3 hverdage.
  • Når bestillingen er behandlet, modtager du en ny mail med endelig bekræftelse på, hvilke hold du er kommet på samt login til Ludusweb.
  • Hvis der ikke er plads på holdet, får du også en mail.
  • En uge før studiestart modtager du en SMS med dit personlige unilogin, så du kan komme på vores intranet på Teams.

Prisen per fag er enten 130 kr, 260 kr eller 1250 kr. Du kan ikke få pengene tilbage for AVU-fag.

Hvis der er noget, du er i tvivl om, er du altid velkommen til at kontakte vores studievejledere.

AVU som e-learning – Spørgsmål og svar

Hvor foregår undervisningen?

Al undervisning, der kræver, at du møder op, foregår på VUC Lyngby: Nybrovej 114, 2800 Kgs. Lyngby.

Hvornår starter og slutter holdene?

Hvert hold varer et halvt eller et helt år. Der starter nye AVU-hold i august og januar. Der er også mulighed for at hoppe ind på et hold midt i halvåret.

I vores webshop finder du de hold, du kan tilmelde dig lige nu og også de relevante datoer. Når du er tilmeldt, kan du se på LudusWeb, hvornår dit hold starter.

Kan jeg melde mig til AVU-fag, hvis jeg er under 18?

Nej, ikke uden videre. Det kan du kun, hvis din kommune vælger at betale det fulde beløb for undervisningen. Tal med din sagsbehandler, hvis du er under 18 og gerne vil tilmeldes AVU.

Kan jeg vælge AVU som e-learning i stedet for den nye FGU-uddannelse?

Det afgør din kommunale FGU-vejleder. Normalt skal du vælge FGU, hvis du er under 25 år og skal have en fuldtidsuddannelse under gymnasialt niveau eller erhvervsuddannelsesniveau.”

Kan jeg få SU, mens jeg går på AVU som e-learning?

Du kan få SU, hvis du har mindst 23 lektioner om ugen. Hvis du har børn under 7 år, skal du bare have mindst 17 lektioner ugentligt.

Hvordan ved jeg, at jeg er blevet tilmeldt?

Hvis du har tilmeldt dig online, får du en mail, når du er kommet på hold eller sat på venteliste. I mailen er dit kursistnummer, som du bruger til at logge på LudusWeb. Hvis du har tilmeldt dig hos en vejleder, får du udleveret et brev af studievejlederen.

Hvordan logger jeg på LudusWeb og Teams?

I den mail eller det brev, du har fået ved tilmelding, står dit kursistnummer, som du bruger til at logge på ludusweb. Umiddelbart før undervisningsstart vil du modtage en sms med dit personlige unilogin, som du bruger til at logge på Teams.

Får jeg en vejledning til, hvordan jeg kommer i gang med undervisningen?

Du får en velkomstmail fra din lærer om, hvordan du kommer i gang med undervisningen. Hvis du ikke modtager din lærers velkomstmail, kan du tjekke dit holdteam på Teams, hvor mailen også ligger.