24. februar 2022

U/NORD og SOSU fortalte om fremtidsmuligheder

Torsdag den 24. februar var U/NORD og SOSU H forbi på VUC Lyngby for at fortælle skolens kursister om nogle af de erhvervsuddannelser, de kan vælge efter VUC.

For langt de fleste af vores kursister slutter uddannelsesrejsen ikke på VUC Lyngby. FVU, AVU eller HF er i stedet kun første skridt på kursisternes uddannelses- og karrierevej.

Derfor var U/NORD og SOSU H torsdag inviteret på besøg på VUC Lyngby, hvor de holdt oplæg om nogle af de forskellige erhvervsuddannelser, som mange af vores kursister fortsætter på, når de har taget de nødvendige fag på VUC.

(Artiklen fortsætter under billedet)
Kursister fra VUC Lyngby hører oplæg og stiller spørgsmål om erhvervsuddannelser

Vibeke fra U/NORD gik først på scenen og hun fortalte om, hvordan man på U/NORD kan tage en EUD eller EUX og eksempelvis uddanne sig inden for detail og kontor. Hun havde taget de to EUX kontorstuderende Nadia og Tina med, der kunne fortælle, hvordan det rent faktisk er at gå på uddannelsen, og dem var der mange spørgsmål til efter oplægget.

Derefter var det Kamilla, der er uddannelsesvejleder på SOSU H, som var på talerstolen og tale foran en stor gruppe AVU og FVU-kursister. SOSU H er Danmarks største SOSU-skole og giver mulighed for mange forskellige uddannelser. Man kan for eksempel læse til social- og sundhedshjælper eller pædagogisk assistent.

Ghatai er kursist på AVU
Til sidst var der mulighed for at stille spørgsmål, og den mulighed gjorde mange af kursisterne brug af. Ghatai var en af de kursister, der havde spørgsmål om U/NORD. Hun er nemlig kontoruddannet i Østrig og vil gerne arbejde med kontor igen.

Vil du vide mere om nogle af karrieremulighederne efter VUC?

Du kan selvfølgelig også læse mere om vores VUC Lyngbys uddannelser: