13. marts 2020

Spørgsmål og svar om coronavirus og undervisning på VUC Lyngby

VUC Lyngby er lukket for fremmøde og al undervisning foregår online til og med fredag den 17. april for at mindske risikoen for coronasmitte. Herunder kan du få svar på, hvad det betyder for dig som kursist.

Coronavirus og undervisning på VUC Lyngby
– Hvad betyder det for mig som kursist?

Hvorfor skal jeg blive hjemme og følge undervisningen virtuelt?

På VUC Lyngby følger vi myndighedernes anbefalinger i forbindelse med coronavirussen. Statsministeriet har endnu ikke meldt ud, om samfundet langsomt vil begynde at åbne op efter påske, men vi har valgt at forlænge perioden med online undervisning til og med den 17. april for at være på den sikre side. Du skal derfor blive hjemme og ikke møde op på skolen til fysisk undervisning, når påskeferien slutter den 14. april, men i stedet fortsætte med virtuel undervisning.

Har jeg så fri fra undervisning?

Nej. Det har du ikke. Du skal ikke møde op til fysisk undervisning på skolen, men du vil modtage virtuel undervisning af din lærer, og du skal være studieaktiv. Du vil på Intra 365 under beskeder få info fra dine forskellige lærere om, hvordan undervisningen kommer til at fungere i de forskellige fag. Undervisningen følger som udgangspunkt dit normale skema. Der vil blive ført fravær, hvis du ikke er studieaktiv.

Hvordan modtager jeg undervisning og beskeder fra skolen?

Du skal flere gange dagligt holde dig opdateret på Intra 365 (intra.vuclyngby.dk) og tjekke din skolemail.

Du skal også tjekke dit skema i Ludus, hvor din lærer lægger links til de sites og platforme, som I normalt bruger i undervisningen. På den måde fortsætter dit skema som altid.

Hvordan får jeg fat på min lærer?

Du kan kontakte din underviser på vedkommendes e-mail – den finder du i holdrummet på Intra.

Får jeg fravær?

Du får fravær, hvis du ikke er studieaktiv, eller hvis du ikke afleverer de opgaver, du skal. Du bliver med andre ord fraværsregistreret af lærerne ud fra din deltagelse og studieaktivitet.

Hvordan ved jeg, hvornår jeg skal møde op på skolen igen?

Som udgangspunkt skal du regne med, at den fysiske undervisning på VUC Lyngby starter igen mandag den 20. april. Følg med på Intra, på skolens hjemmeside og på Facebook og Instagram, hvor vi løbende kommer med opdateringer.

Kan jeg komme i kontakt med studievejledningen og SU?

Det kan du godt. Du kan ikke møde op personligt, men både studievejledningen og SU kan nås på mail. Studievejledningen har mailadresse: vejledning@vuclyngby.dk. Hvis du har spørgsmål om SU skal du skrive til su@vuclyngby.dk

Du kan også booke en telefonsamtale med en studievejleder (dog ikke for spørgsmål om SU) via dette link.

Både SU-kontoret og studievejledningen har lukket i påskeferien.


Følg os på de sociale medier

På Facebook og Instagram kan du i løbet af de næste to uger blandt andet få et indblik i virtuel undervisning og gode tips og tricks til, hvordan man bedst arbejder hjemmefra.