30. oktober 2019

Nu kan du få hjælp med matematikken på VUC Lyngby. Skal du med næste tirsdag?

Matematikcenter stod i går for en matematiklektiecafe på VUC Lyngby, hvor der var mulighed for at få hjælp med alt fra at dividere til integralregning, og lektiecafeen vender tilbage hver tirsdag.

Det kan være en udfordring at få styr på ligninger, grafer og indviklede regnestykker, og for nogle er matematiklektierne en næsten uoverkommelig opgave. Derfor afholder Matematikcenter gratis lektiecafeer, og nu er de også på VUC Lyngby hver tirsdag fra 15.30-17.30 i lokale 025.

Læs Det Grønnes Områdes artikel om lektiecafeen her.

Til årets første lektiecafe spændte deltagernes niveauer fra voksenundervisning (FVU) til matematik A. Monica var en af deltagerne. Hun læser matematik C på et e-learningshold, fordi hun arbejder fuldtid og ikke kan få det til at passe ind med klasserumsundervisning. Hun er glad for lektiecafeen, fordi den giver hende mulighed for alligevel at få forklaret nogle af opgaverne ansigt-til-ansigt med en lærer.

“Jeg fik lov til at gå lidt tidligere fra arbejdet i dag. Så kunne jeg lige få lidt hjælp. Det er bare noget helt andet face-to-face” Monica, e-learningskursist

Det er ikke tilfældigt, at Matematikcenter har valgt at afholde lektiecafeer på VUC Lyngby. Ifølge lokalavisen Det Grønne Område har organisationens online lektiehjælpstjeneste haft 36.000 besøg af unge i Lyngby-Taarbæk kommune siden oktober 2018.

Projektleder hos Matematikcenter, Karin Charlotte Rahbek, mener desuden, at lektiecafeer i matematik er værdifulde for områdets unge.

“Alle skal have mulighed for at få gratis lektiehjælp i matematik. Der er matematik i alt, men nogle har svært ved det og oplever derfor at møde barrierer” Projektleder hos Matematikcenter, Karin Charlotte Rahbek

Lektiecafeen er åben for alle, der har brug for hjælp med matematik uanset niveau og uddannelsesinstitution. Du behøver ikke tilmelde dig– du kan bare møde op i lokale 025 på VUC Lyngby tirsdag mellem 15.30-17.30.

Husk at tage lektier, bøger og evt. computer og lommeregner med.

Plakat om matematikcenters lektiecafe