5. februar 2020

Manden der vil reparere verden med musik besøgte VUC Lyngby

Medborgerskabsuge på VUC Lyngby, foredrag med manden der vil reparere verden med musik

Henrik Goldschmidt der er musiker i Det Kongelige Kapel, men også initiativtager og leder af et fredsorkester der spiller traditionelt jødisk, arabisk og kristen musik. Med sit fredsorkester, sin gratis musikskole på Nørrebro, Sjælsmark og i Aalborg, samt sine rejser rundt i hele verden, forsøger han at reparere verden med musik.

Mandag besøgte han VUC Lyngby og holdt foredrag for mere end 250 kursister. Under hele hans fortælling sad kursister musestille og lyttede til Henrik fortælle, hvordan hans familie overlevede holocaust, og hvorfor han besluttede at bruge musikken til at skabe venskaber på tværs af grænser.

En fyldt sal til oplæg om musik

Henrik spillede også musik for kursisterne. Foto VUC Lyngby.

Henrik Goldschmidt tror på at børn og unge fra forskellige dele af verden og forskellig kultur kan mødes i musikken og på den måde skabe venskaber på tværs af grænser og holdninger.  Han har bl.a. fået unge palæstinensere og israelere til at finde fælles bånd via musikken.

Hele ugen holder VUC Lyngby medborgerskabsuge. Hvor alle hold og klasser arbejder med emnet ud fra forskellige vinkler som matcher fagene. Hver dag er der også et fælles arrangement som kursister sammen med deres lærere kan deltage i.