10. december 2019

Målmand læser HF-fag for at realisere økonomidrømme

- Q&A med fodboldspiller og VUC Lyngby kursist Kevin Stuhr Ellegaard.

Med sine 36 år er Kevin Stuhr Ellegaard i sidste halvdel af sin målmandskarriere og er begyndt at tænke på, hvad tiden efter fodbolden skal bringe. En interesse for økonomi har ledt ham til VUC Lyngby, hvor han nu er i gang med at tage en HF som enkeltfag.

Kevin Stuhr Ellegaards målmandskarriere har bragt ham både til Manchester City, tyske Hertha BSC og senest svenske IF Elfsborg. Nu har overvejelser om fremtiden uden for sporten taget ham til VUC Lyngby, hvor han læser flere fag på e-learning, så han kan fuldføre en hel HF.

Kevin Stuhr Ellegaard

  • 36 år
  • Far til tre
  • Bor i Borås i Sverige
  • Har spillet i IF Elfsborg indtil denne sæson
  • Har tidligere spillet for Manchester City og Hertha BSC
  • Planlægger at tage en hel HF på VUC Lyngby
Hvorfor er det vigtigt at uddanne sig som fodboldspiller?

Det giver bare et andet niveau, og det giver en base. Du har været igennem et vist niveau på uddannelsen, og det giver nogle grundprincipper, som du kan tage med dig hele livet. Og så det er jo bare at blive færdig med en gymnasieuddannelse, så man kan læse videre. Det ville jo også være en lidt kedelig start, hvis der nu var et arbejde, du kunne have fået bagefter, bare ved at du havde taget gymnasiet stille og roligt i dit eget tempo.

Hvorfor besluttede du dig for at gå i gang med en HF nu?

Det er kommet af en interesse for økonomi. Lige pludselig tænkte jeg: ’Jeg kan lige så godt få det på papir, når jeg alligevel sidder og læser så meget om de forskellige ting og sager om aftenen’.

Så det hele startede med, at jeg ville læse økonomi, men det kunne jeg ikke, fordi jeg ikke havde nogen gymnasieuddannelse. Så ringede jeg til studievejlederen Jytte, som sagde: ’Ja, vi har et hold, der er gået i gang for 2-3 uger siden’. Og så blev det bare ja-hatten.

Hvordan får du uddannelse og sporten til at hænge sammen?

Det er svært at komme tilbage efter lang tid væk fra skolebænken, men jeg vil sige, at hvis jeg kan klare det, så kan andre også. Det skal jeg vove at påstå. Det kommer selvfølgelig an på, om de vil være læger og skal have et højt snit, for så er det sværere. Men hvis jeg kan klare en gymnasieuddannelse, så mener jeg, at alle andre også kan. Det er bare om at komme ind i denne her rytme igen. Den er jo så langt fra ens hverdag. Der er stor forskel på det og på bare at sidde og læse af ren interesse – fx om aktier og forskellige firmaer som jeg gjorde. Det er noget andet, men man skal bare ind i en rytme igen.

Hvad er fordelene ved at læse fag som e-learning?

Det giver jo mulighed for, at jeg kan læse på mit sprog, i stedet for at jeg skulle gå i gang på svensk eller slet ikke havde nogen muligheder. Men det er også vigtigt, at man har en samtale med fx en vejleder. Det kan godt være, man lige skal finde ud af, hvor stort et gab, der er, så man ikke går kold i det. Mine to lærere har jo også været helt verdensklasse. Jeg startede virkelig dårligt og var lige ved at gå kold i det, men på en eller anden måde formåede jeg at holde fast, og det har nok været takket være mine lærere, som har skubbet mig på den rigtige måde.

Du kan også læse om Kevin Stuhr Ellegaards studie og fodboldkarriere hos 4player

Sport og uddannelse på VUC Lyngby

Studievejleder Jytte Lind Thorning er tilknyttet alle professionelle sportsudøvere og hjælper med at strukturere fag og opgaver.

E-mail: jth@vuclyngby.dk
Mobil: 2814 6878

Læs mere om, hvordan VUC Lyngby støtter sportsudøvere.