18. november 2021

Lyngby HF var vært for en velbesøgt uddannelsesaften

Onsdag aften var Posten fyldt af folkeskoleelever og deres forældre, som havde valgt at slå et smut forbi VUC Lyngby og Lyngby HF for at høre mere om Lyngby-Taarbæks gymnasiale uddannelser til årets uddannelsesaften.

Af Eva Sofie Fritzbøger

Skolens gange og lokaler plejer at være næsten mennesketomme, når klokken slår 19 en onsdag aften. Der er måske et enkelt aftenhold eller to, men ellers har de fleste elever, kursister og lærere vendt snuden hjemad med en tom skole til følge. Men det var ikke tilfældet onsdag den 17. november.

Lyngby-Taarbæks gymnasiale uddannelser havde inviteret kommunens folkeskoleelever til uddannelsesaften på Lyngby HF, og rigtig mange elever og forældre havde trodset de tunge grå skyer og var taget afsted i den begyndende vinterkulde for at høre mere om områdets mange uddannelsesmuligheder.

Efter en velkomst med Rektor Inge Voller og faglig koordinator for Lyngby-Taarbæks grundskolevejledere Rikke Frederiksen, kunne deltagerne surfe rundt mellem uddannelsernes lokaler og høre studievejledere og elever fortælle om alt fra studiemiljø til fag og fremtidsmuligheder.

Lyngby HFs studievejledere var selvfølgelig også på plads sammen med tre elever fra både første og andet år på den 2-årige HF, der kunne svare på spørgsmål om, hvordan det er at gå på lige netop Lyngby HF.

Udover Lyngby HF kunne deltagerne høre mere om: HTX på H.C. Ørsted TEC, EUX på U-Nord, HHX på U-Nord, FGU Nord samt STX på Virum Gymnasium og Lyngby Gymnasium.

Rektor Inge Voller bød deltagerne velkommen
Rikke Frederiksen er faglig koordinator for grundskolevejledere i Lyngby-Taarbæk kommune og talte også til arrangementet
Efter velkomsten kunne deltagerne høre oplæg om de enkelte uddannelser – og selvfølgelig var Lyngby HF repræsenteret
Men det var ikke kun Lyngby HF, der var tilstede. Arrangementet var et samarbejde mellem Lyngby-Taarbæks gymnasiale uddannelser
og H.C. Ørsted TEC (HTX) var blandt andet også med