2. marts 2020

Hvad kan jeg blive? Karriere og videreuddannelse i centrum

Der er mange veje, man kan gå efter VUC Lyngby, og det kan være svært at vælge den rette. Heldigvis fik vores kursister og elever lidt hjælp i sidste uge, der bød på et stort arrangement med fokus på erhvervsuddannelser og en uddannelsesbazar arrangeret af to HF-klasser.

Af  Eva Sofie Fritzbøger

Hvad skal jeg nu? Hvad kan jeg blive? Hvad vil jeg? Hvad er mit drømmejob? 

Mange spørgsmål kan trænge sig på, når man er ved at være færdig med et AVU, FVU eller HF-forløb og skal beslutte sig for, hvad næste skridt skal være. Derfor satte vi i sidste uge karriere og videreuddannelse i centrum.

Skal en erhvervsuddannelse være det næste skridt?
Torsdag stod i erhvervsuddannelsernes tegn, da både TEC, UNORD og SOSU var på besøg for at fortælle om nogle af de mange erhvervsuddannelser, man kan vælge. Der var også fokus på, hvorfor en erhvervsuddannelse kan være en værdifuld uddannelse at have med videre i baggagen.

“Det er svært at forestille sig en stor virksomhed, der ikke har kontoransatte” Oplægsholder fra UNord
En fyldt sal til karriereoplæg

En fyldt sal lyttede til oplæg om erhvervsuddannelser

Efter oplæggene kunne kursisterne stille deres egne spørgsmål til både vejledere fra de tre uddannelser og til de to nuværende TEC-elever Cecilie og Sarah. Salen summede af spørgsmål, og en de spørgelystne fremmødte var AVU-kursisten Ehsan.

Ehsan kan godt lide at arbejde kreativt, grafisk og med mange forskellige slags opgaver. Han overvejer derfor at fortsætte på skilteteknikeruddannelsen, som han har fattet interesse for, efter han hørte en af sine venner fortælle om den.

“Man skal være kreativ og ens hverdag er anderledes. Man laver ikke de samme ting hver dag,” siger han.

Ehsan fortæller, at han håber at kunne søge ind på uddannelsen allerede i år, når han har færdiggjort sit AVU-forløb.

Kursist stiller spørgsmål til karriereoplæg

AVU-kursisten Ehsan stiller de to TEC-elever spørgsmål

HF-elever stod for uddannelsesbazar
I de to førsteårs HF-klasser var der også fokus på uddannelse og karriere hele ugen. Eleverne havde projektuge og besøgte både uddannelser og arbejdspladser, før de præsenterede resultaterne af deres grundige research på en uddannelsesbazar fredag.

En af grupperne havde undersøgt mulighederne for at læse til sygeplejerske, og hvad man egentlig kan bruge uddannelsen til (du kan se deres flotte stand øverst i artiklen). Det er nemlig en uddannelse, som de tror kunne være noget for dem.

“Vi vil gerne allesammen have noget med mennesker at gøre,” forklarer HF-eleven Mie.

I løbet af ugen fandt de fem elever ud af, at man kan bruge uddannelsen til endnu mere, end de troede.

”En sygeplejerske er ikke kun på hospitaler. Man kan lave mange forskellige ting,” fortæller HF-eleven Helene.

Nedenunder kan du se elevernes liste over alle de spændende jobs, man kan søge som sygeplejerske, og du kan også se Patricks stand om CBS’ uddannelser.

Kreative plakater til uddannelsesbazar