Af Eva Sofie Fritzbøger
I juni blev Line Lind Thorning færdig som ergoterapeut, og efter kun tre uger som ledig blev hun tilbudt et job. Dermed kan Line sætte punktum på et langt og snørklet forløb, der tog sin begyndelse på VUC Lyngby for 12 år siden.
”Det betød rigtig meget, at jeg kunne tage tingene i mit eget tempo på VUC. At bump på vejen, som en sygdom eller en anden livshistorie, ikke skal hindre en i at få en uddannelse eller blive det, man drømmer om,” siger Line.
Sammenhold på VUC Lyngby
Der var allerede bump på vejen i 2008, hvor det skulle det gå stærkt med at finde en ny skole til den på daværende tidspunkt 17-årige Line. Hun var netop stoppet på en efterskole, hvor hun blev mobbet og følte sig utryg, og nu var gode råd dyre, hvis hun skulle afslutte 9. klasse samme år. Valget faldt på en alternativ løsning, og Line startede på AVU (9.-10. klasse) på VUC Lyngby, hvor hendes mor også arbejder. Selvom det betød skiftende hold frem for en fast klasse, var det på VUC Lyngby, at Line fandt sammenhold og tryghed:
”Jeg blev taget ud af skolen som 13-årig og sad i kørestol i to år på grund af en fejlbandagering, der smadrede nerverne i mit ben fuldstændig. Det betød, at jeg faktisk ikke havde nogen venner, fra jeg var ca. 13 år, til jeg startede på VUC,” siger Line. “Da jeg startede på VUC Lyngby, gik jeg til fredagscafeerne og fik pludselig en masse venner.”
“Jeg følte, jeg havde et sammenhold med nogle andre mennesker, som også havde nogle anderledes historier, og det var mega fedt.” Line Lind Thorning
Line fortæller også, at fordi hun igen sad i kørestol, var hun glad for, at hun fandt en skole med lettilgængelige og handicapvenlige faciliteter.
Forløbet på VUC Lyngby blev imidlertid i første omgang kortere end planlagt. I slutningen af sit AVU-forløb begyndte Line at læse på HF-enkeltfag for at få en studentereksamen, men den mange år gamle fejlbehandling spøgte stadig og resulterede til slut i en fodoperation. Og det var kun starten på længere tids sygdom, for senere fik Line også en blodprop i samme ben. Det lange sygdomsforløb blev for meget og endte i en sygemelding og afbrudt uddannelse på grund af depression.
Tilbage til skolebænken
Efter sygemeldingen ville Line i gang igen og helst i gang med en uddannelse, men hun havde mistet troen på, at hun kunne klare en HF. Derfor var hun både forbi højskoler med fokus på musik og foto samt et grundforløb på en erhvervsuddannelse.
Men på erhvervsuddannelsen indså Line, at hun blev nødt til at vende tilbage på HF, for hun ville have flere muligheder, end hun følte, erhvervsuddannelsen kunne give hende.
”Jeg tænkte, at nu blev jeg simpelthen nødt til at give den en skalle, så jeg kunne få denne her frihed til at vælge, hvad jeg ville.” Line Lind Thorning
Derfor vendte Line tilbage til HF-enkeltfag på VUC Lyngby, og hun fortæller, at hun er glad for, at man på landets VUC’er kan tage pauser undervejs.
”Hvis jeg ikke havde kunne sygemelde mig, holde pause og komme tilbage, så er jeg faktisk usikker på, om jeg var blevet ergoterapeut.”
At hun skulle ende som netop ergoterapeut, fandt Line først ud af undervejs på sin HF. Her fik hun øjnene op for naturfag og faldt efterfølende for ergoterapi, hvor hun kan arbejde kreativt og kombinere det naturfaglige med psykologi.
Det får Line nu mulighed for at prøve af på et plejecenter for demensramte, hvor hun blev ansat efter under en måneds jobsøgning.
Vil du vide mere om vores uddannelser?
HF-enkeltfag er en fleksibel uddannelse for dig, der vil tage en hel HF eller enkelte fag.
Du kan både tag fag online og som fremmøde.
På Lyngby HF tager du en hel HF på 2 år og går i en fast klasse.
Der er fokus på sammenhold, læring og spændende aktiviteter.
På AVU kan du tage fag på 9.-10. klasses niveau både på fremmødehold og online.
AVU er springbrættet til videre uddannelse.