4. juli 2019

De nye studenter blev fejret med maner på VUC Lyngby

Der var både lykønskninger og sød musik, da de nye studenter på VUC Lyngby blev sendt videre ud i verden til skolens translokation fredag den 28. juni.

På trods af at S-togene ikke kørte fredag formiddag, var salen på VUC Lyngby fyldt med glade studenter og stolte forældre og lærere fredag kl. 10, hvor årets translokation løb af stablen.

De mange studenter blev fejret på behørig vis – blandt andet med taler samt en optræden af Maria Montell og band, der både sang egne sange og sang for til fællessangen ’Danmark, nu blunder den lyse nat’.

I er en del af det demokratiske danske samfund, men I er også verdensborgere Anne G. Sørensen, rektor

Rektor på VUC Lyngby, Anne G. Sørensen, ønskede efterfølgende studenterne tillykke, og lagde også vægt på deres vigtige rolle i det danske samfund: ”I er en del af det demokratiske danske samfund, men I er også verdensborgere,” sagde hun i sin tale til de studerende, hvor hun også mindede de unge om deres store fremtidige ansvar: ”Det bliver også jeres opgave at være med til at tænke nyt og anderledes til gavn for det fremtidige klima og de øvrige verdensmål”.

VUC Lyngby har fokus på at bidrage til opnåelsen af FN’s verdensmål og især målene om kvalitetsuddannelse, klimaindsats, partnerskab for handling samt sundhed og trivsel.

Rektor Anne G. Sørensen holder tale for de nye studenter

Rektor Anne G. Sørensen holder tale for de nye studenter. Foto: VUC Lyngby

En lang rejse

Maria Montell havde også valgt sange, der passede til dagens begivenhed og symboliserede studenternes rejse. Hun sang blandt andet sangen ”Imens hun sang (Di da di)” om en landsbypiges færd til byen: ”Nu vil jeg fortælle om en lille landsbypige, som tog ind til myretue-by for at blive til noget”, sang Maria Montell til dagens unge publikum.

”Da jeg startede på AVU, ville jeg bare bevise, at jeg kunne. Jeg havde slet ikke i tankerne at tage en HF” Charlotte Rasmussen, student fra HF-enkeltfag og kursisttaler

Kursisterne på VUC Lyngby behøver ikke tage ind til en myretue-by for at blive til noget, men årets kursisttaler, Charlotte Rasmussen, beviser, at rejsen mod en studentereksamen til tider kan være lang. Den nye student fortalte, at hun startede på VUC Lyngbys AVU-hold, der svarer til 9.-10. klasse, i 2013, men aldrig havde forestillet sig, at hun skulle nå til enden af en HF. Hun har altid haft det svært med det boglige og fandt i 2016 ud af, at hun er ordblind. Derudover har Charlotte Rasmussen også skulle fuldføre en HF med to børn på armen.

”Da jeg startede på AVU, ville jeg bare bevise, at jeg kunne. Jeg havde slet ikke i tankerne at tage en HF”, har hun tidligere fortalt. Gennem årene har hun blandt andet måtte læse lektier om aftenen efter børnenes sengetid for at kunne nå både at være kursist og mor.

Nu kan Charlotte og de andre studenter imidlertid fejre studiernes afslutning og nyde sommeren.

Kursist holder tale fra en scene

Charlotte Rasmussen holder dette års kursisttale. Foto: VUC Lyngby