Uddannelsesbazar på VUC Lyngby

tor, 01/03/2018 - 10:38

Det kan være svært at beslutte, hvilken videregående uddannelse man skal tage, når HF-eksamen er i hus. Derfor havde 1. års-elever på den 2-årige HF på VUC Lyngby fået til opgave at besøge uddannelsesinstitutioner og afholde en uddannelsesbazar.

Det er en stor - og for nogen - svær beslutning at skulle vælge uddannelse. Skal det være læge, flymekaniker, ingeniør eller måske politibetjent? Mulighederne er mange. Derfor skulle en uddannelsesbazar mandag den 26. februar på VUC Lyngby være med til at stille skarpt på nogle af de mange videregående uddannelser, der findes. Forløbet er også en del af den nye HF-reform, som skal sætte fokus på elevernes karriereplanlægning.

Det var 1. års-elever på den 2-årige HF, der stod for at afholde uddannelsesbazaren. Ugen inden havde eleverne været rundt og besøge forskellige uddannelsesinstitutioner – blandt andet DTU, Københavns Universitet og CPH Business. Her havde de hentet viden om, hvad de kan videreuddanne sig til, når de i 2019 er færdige på VUC Lyngby. Og den viden skulle videreformidles til de fremmødte og hinanden i form af plakater, film, foldere og dialog.

Det var især 2. års-elever på den 2-årige HF, der lagde vejen forbi for at høre mere om de videregående uddannelser, fordi de skal søge til sommer.

Videreuddanne sig på DTU
21-årige Liv Marcher Fey er 1. års-elev på den 2-årige HF, og hun var en af dem, der var med til at afholde uddannelsesbazaren.

Hun er vild med biologi, matematik, fysik og kemi, og derfor havde hun sammen med flere andre fra klassen valgt at besøge DTU og efterfølgende fortælle om sit besøg ved uddannelsesbazaren.

Liv sammen med klassekammerat, Alex, klar til at fortælle mere om DTU.

”Det var en virkelig god oplevelse at besøge DTU. Vi gik rundt og talte med flere af de studerende, og de fortalte lidt om, hvordan det er at gå der. De var alle sammen meget glade for at læse på DTU. Og vi så kantinen og biblioteket, og vi fik indtryk af, at der er et rigtig godt studiemiljø og mulighed for at læse mange forskellige linjer,” fortæller Liv begejstret.

Besøget på DTU har bekræftet hende i, at det er der, hun gerne vil videreuddanne sig, når hun er færdig med HF til næste år. Præcis hvilken retning hun vil læse inden for ingeniørfaget, ved hun ikke endnu.  

Økonomi på Københavns Universitet
Juan Al-Gamour, 21 år, havde valgt at besøge økonomistudiet på Københavns Universitet. Han interesserer sig meget for økonomi og politik, og derfor lå valget ligefor.

Mit besøg på økonomi gav mig et godt og realistisk billede af, hvordan det er at læse på universitet. Der er mange lektier, og det er noget, man skal kæmpe for. Det gav meget at tale med de studerende om, hvordan det er at gå der. Og så var det også bare rart at se stedet,” fortæller Juan, der drømmer om at arbejde i Finansministeriet i fremtiden.

 

Juan vil gerne læse til økonom på Københavns Universitet, og han stod parat til at fortælle om sit besøg på økonomistudiet.

 

For både Juan og Liv var det en god oplevelse at være ude og besøge de videregående uddannelser. De synes også begge, at det har været sjovt at skulle videreformidle viden fra deres besøg til de elever, der lagde vejen forbi uddannelsesbazaren. For hvad enten man er 1.-års- eller 2.-års elev, så gælder det for alle, at det er et stort valg at finde ud af, hvad man gerne vil uddanne sig til, så man får et spændende arbejdsliv.

 

Maria og Louise var på besøg på medicinstudiet på Københavns Universitet, og her fik de indblik i, hvor krævende et studie det er.

 

Mathilde vil gerne være politibetjent, og Christoffer overvejer det.

 

Der var mange, der lagde vejen forbi for at høre mere om politiuddannelsen.

 

Af Christine Westergaard

 

Vidste du…

  • At man skal have 11,2 i gennemsnit for at læse medicin på Københavns Universitet
  • At det tager 2 år at uddanne sig til politibetjent
  • At DTU er Danmarks største ingeniøruddannelsessted
  • At du kan blive pædagog på 3,5 år
  • At du skal være minimum 19 år for at tage flyvelederuddannelsen
  • At fysioterapeut er en Professionsbacheloruddannelse.