Tro på dig selv

man, 05/02/2018 - 10:50

Mød Jesper Petersen, der er tidligere kursist på VUC Lyngby. Han er ordblind, men det forhindrer ham ikke i at forfølge sine drømme. For fem år siden startede han egen virksomhed, og nu er han i gang med at uddanne sig til datamatiker.

Helt tilbage fra folkeskoletiden har 25-årige Jesper Petersen vidst, at han var ordblind. Men det var først flere år efter, han forlod folkeskolen, at han fik hjælp til det med bogstaverne og ordene. I dag er han studerende og stifter af hjemmesiden ordklar.dk, hvor andre ordblinde og deres familier kan hente hjælp og inspiration.

Hjælpende hænder
Et af de steder, der har hjulpet Jesper, er ordblindeafdelingen på VUC Lyngby (på billedet ses Jesper med ordblindelærer Jan Rye Hansen). Her fik han én gang om ugen gennem et par måneder hjælp til at bruge de redskaber og programmer, der er til ordblinde.

”Ordblindeafdelingen har vist mig god støtte, og de har altid været klar til at svare på mine spørgsmål, også hvis jeg er kommet tilfældigt forbi,” fortæller Jesper, der udover engelsk på G-niveau - også har taget matematik B og erhvervsøkonomi C som HF-enkeltfag på VUC Lyngby.

Jesper har sat stor pris på at få hjælp af ordblindeafdelingen, hvor man bl.a. kan få hjælp til dansk og engelsk. Han opfordrer andre ordblinde til at være åbne omkring deres ordblindhed og gøre brug af de mange programmer og værktøjer, der findes.

”Hvis du er åben om din ordblindhed, er der også flere hænder, der hjælper dig.”

Drømmer om at blive softwareudvikler
Jesper er netop gået i gang med datamatikeruddannelsen. Han har altid haft stor interesse for IT, så valget lå ligefor. ”Det er vigtigt at læse et fag, man interesserer sig for, ” siger Jesper og uddyber: ”tidligere har jeg oplevet flere nederlag i skolen, og derfor er det vigtigt for mig at lave noget, jeg har lyst til.”

Hans interesse for IT blev for alvor vakt, da han læste til web-integrator på Roskilde Tekniske Skole for nogle år tilbage. Nu gælder det så uddannelsen til datamatiker, der tager 2,5 år. Når den er i hus, drømmer Jesper om at videreuddanne sig til softwareudvikler.

 

Jesper Petersens hjemmeside Ordklar.dk. Se mere HER

 

Af Christine Westergaard

Jesper Petersen er tidligere kursist på VUC Lyngby og stifter af hjemmesiden Ordklar.dk

Alder: 25 år

Bor: i Allerød

Studie: Datamatikeruddannelsen på Cphbusiness Lyngby