International uge på VUC Lyngby

man, 12/02/2018 - 09:40

I uge 6 var det International uge på VUC Lyngby. Der blev holdt en række arrangementer med internationalt fokus, bl.a. med besøg fra Verdens Bedste Nyheder og Sprogzonen. Og så var det også tid til Den store Madquiz om madords oprindelse.

I anledning af den Internationale uge var der pyntet festligt op med alverdens flag på VUC Lyngby, og et sprogtræ lyste flot op ved receptionen.

Madquiz og ’Jeg elsker dig’
”Dagens vinder af Den store Madquiz er Simone.” Sådan lød det, da torsdagens vinder af madquizzen blev fundet. Ligesom de andre dage var præmien en dagens ret og en sodavand til stor glæde for vinderen.

Et andet tilløbsstykke under den Internationale uge var en papvæg, hvor man kunne skrive ’Jeg elsker dig’ på alverdens sprog. Rigtig mange lagde vejen forbi og skrev på væggen, mens ligeså mange stoppede op for at læse.

      

    

    

                                                

Film og teater på programmet
Ugen bød også på en række forskellige arrangementer som film og foredrag. Mere end 100 kursister var mødt op, da der blev vist optagelser fra teatret Sort/hvids forestilling ’Jeg hører stemmer’ med den dansk-egyptiske multikunstner Zaki Youssefs. Her fortalte han sin personlige historie om at være splittet mellem to nationale tilhørsforhold. Ligeså mange var tilstede dagen efter, da den prisvindende film ’Demain’ blev vist. Filmen sætter fokus på globale klimaudfordringer og kommer med mulige løsninger. Et godt oplæg til den videre debat ude i klasserne.

De gode nyheder og et sindssygt sprog
Verdens unge er blevet bedre til at læse, vi lever længere og bedre, og malaria er halveret. Det var nogle af de gode nyheder, Thomas Ravn-Pedersen, direktør for Verdens Bedste Nyheder, kunne fortælle, da han gæstede VUC Lyngby. Hans spændende foredrag lagde op til en interessant diskussion i salen om bl.a. Fake News og Donald Trumps betydning for at nå de 17 verdensmål frem mod 2030.

          

            

Sprogzonen, eksperter i lingvistik, rundede ugen af med at holde et oplysende og underholdende foredrag om, ’hvor sindssygt et sprog dansk er’. SprogSøren fra Sprogzonen undersøgte om dansk er sværere at lære end andre sprog. Og ud fra en række eksempler på dansk, spansk, kinesisk og tyrkisk var konklusionen klar. Alle sprog er lige svære at lære eller lige lette at lære, fordi alle sprog handler om kommunikation - og alle har hvert deres regelsæt.

Af Christine Westergaard

Den Internationale uge på VUC Lyngby blev afholdt  i uge 6 og bød på en række arrangementer i løbet af ugen.