5 gode råd til nye kursister på den 2-årige HF

man, 28/08/2017 - 12:24

Er du lige startet på den 2-årige HF, og synes du, der er meget at holde styr på? Nye mennesker, nye fag og nyt skema. Her får du gode råd fra Ida Ryberg Hartoft og Viktor Wagner Gehlert, som begge går på andet år på den 2-årige HF på VUC Lyngby.

Ida og Viktors 5 gode råd til nye kursister på den 2-årige HF

  1. Deltag i introugerne: Vær med lige fra begyndelsen og tag med på de forskellige ture, når der er introuger. Det er en god måde at lære de andre at kende på og giver en god fælles start.
  2. Følg med i undervisningen fra dag 1: Alle siger det, men det passer: Følg med i timerne fra start – ellers indhenter det dig ved eksamen. Så lad mobilen blive i tasken eller lommen, ellers er det svært at koncentrere sig.
  3. Ha’ ikke for meget fravær: Hold øje med dit fravær, ellers kan det i sidste ende få konsekvenser, og du risikerer at ryge ud.
  4. Vær godt forberedt: Tag fat i studievejledningen og tjek op på, hvilke valgfag der bliver udbudt, så du kan få de fag, du ønsker.
  5. Vær dig selv og vær udadvendt: Vær nysgerrig på både uddannelsen og dine medkursister.

Sidste år på det her tidspunkt var 17-årige Ida Ryberg Hartoft og 22-årige Viktor Wagner Gehlert lige startet i 16z på VUC Lyngby, og alting føltes meget nyt. Der var ingen af dem, der kendte nogen på skolen, og de var begge spændte på, hvordan deres klasse ville være.

 ”Jeg startede som 16-årig og var lidt bange for, at jeg ikke ville få nogen venner, fordi alle ville være ældre end mig. Men jeg har fået rigtig mange gode venner, og de er lige så voksne og lige så barnlige som mig,” fortæller Ida med et smil.

Godt sammenhold og gode lærere
I 16z er de i alt 20 kursister i alderen 17-25 år, og de har undervisning på skolen hver dag. Ida og Viktor er enige om, at en af grundene til, at de begge er glade for at gå på VUC Lyngby, er det gode sammenhold i klassen trods aldersforskellen. ”Det sociale spiller en stor rolle, og det at have det godt med de andre giver motivation til at komme i skole hver dag,” forklarer Ida.

En anden ting, der også gør VUC Lyngby til et godt sted at gå, er fagene og undervisningen. Ida og Viktor synes begge, at de har nogle gode lærere, der gør undervisningen spændende.

 ”Jeg har været virkelig positivt overrasket. F.eks. har vi en lærer i erhvervsøkonomi, der har stor erfaring, og det er fedt,” fortæller Viktor, der netop har erhvervsøkonomi som et af sine yndlingsfag.

Tiden flyver af sted
For både Ida og Viktor var en vigtig årsag til at starte på den 2-årige HF på VUC Lyngby, at det netop er en to-årig uddannelse og ikke en tre-årig. De vil begge gerne hurtigt gennem uddannelsen, så de kan komme videre, og Viktor har været overrasket over, hvor hurtigt det første år er gået. ”I modsætning til på STX, hvor jeg gik før, er det første år her på VUC gået virkelig hurtigt,” fortæller han, og Ida supplerer: ”Ja, tiden flyver bare af sted.”

 

Skrevet af Christine Westergaard

Ida Ryberg Hartoft er 17 år og går i 16z på den 2-årige HF på VUC Lyngby. Hun er vild med naturfag, fysik, dansk og samfundsfag – og så drømmer hun om at blive folkeskolelærer. I sin fritid arbejder hun i en tøjbutik og dyrker fitness. Når studentereksamen er i hus til næste år, vil hun tage et par sabbatår, hvor hun først vil arbejde som vikar på en skole og herefter rejse til USA's vestkyst.

Viktor Wagner Gehlert er 22 år og kommer oprindelig fra Værløse, men bor nu på kollegium i Lyngby. Han er vild med erhvervsøkonomi, engelsk, samfundsfag og kulturfagligt fag. I fremtiden vil han gerne uddanne sig inden for medie- og filmproduktion, og drømmejobbet er at blive instruktør eller producer.