31. oktober 2019

Billedkunsthold bidrager til kampen for klimaet

Inspireret af gadekunst har billedkunst C på VUC Lyngby taget kampen op mod plasticaffald med kreative plancher over skolens skraldespande.

Du har måske allerede set de farverige kunstværker over skolens skraldespande, der opfordrer dig til at tænke dig om en ekstra gang, før du smider en pantflaske ud? Måske har en af plancherne endda fået dig til at gå ned i kantinen med flasken i stedet?

Det er VUC Lyngbys billedkunst C hold, der har stået for den klimavenlige udsmykning inspireret af gadekunst.

Kursist Yasmine El Morabit fortæller, at hun synes, det var en vigtig opgave, holdet blev stillet.

”Der er et kæmpe fokus på klima i hele verden. Det er fedt, at man kan inddrage det i undervisningen. Jeg skal jo også leve her på jorden i mange år” Yasmine El Morabit, Kursist på HF-enkeltfag
To skraldespandeog klimarelaterede vægdekoration

Billedkunstholdet har udsmykket flere skraldespande rundt omkring på skolen

Yasmine er glad for, at man kan være med til at skabe en mere bæredygtig fremtid blot ved små handlinger som at smide mindre plast ud. Hun har også været inde og kigge på en vegansk studenterhue, til når hun næste år bliver student. Alligevel var det også en udfordring at skulle bidrage til en mere bæredygtig skole.

”Det var et stort ansvar at få den opgave. Hvordan vækker man en elev, der er vant til bare at smide ud?” Yasmine El Morabit, Kursist på HF-enkeltfag

Det er ikke kun på billedkunst C, at der er fokus på klimaet. ”Bæredygtighed” er en af VUC Lyngbys kerneværdier, og skolen støtter kampen for FNs verdensmål og herunder mål nr. 13: En styrket klimaindsats.

Du kan læse mere om VUC Lyngbys mission, vision og værdier her

Ifølge FN produceres der 340.000 tons plastik om året alene i Danmark – eller 60 kg per dansker per år. Meget af plastikken bliver ikke genanvendt og bidrager derfor til forurening og klimaproblemer. Hvis du gerne vil være sikker på, at din pantflaske eller dåse bliver genanvendt, kan du smide den i pantbeholderen i kantinen. Så er du også med til at sikre en mere bæredygtig fremtid.

Papbeholder til pant