30. november 2021

Åbent hus for ordblinde

Mandag den 29. november var der åbent hus for ordblinde i VUC Lyngbys ordblindeafdelingen

Ordblindelærerne holdt spændende oplæg om ordblindhed, hjalp med tilmelding til test og bød på æbleskiver, gløgg og julestemning.

Er du eller en du kender ordblind?

Åbent Hus i ordblindeafdelingen på VUC Lyngby

Omkring 400.000 danskere er ordblinde – på VUC Lyngby hjælper vi med de drilske ord i ordblindeafdelingen, som både tilbyder ordblindeundervisning for voksne og en helt ny 3-årige HF for ordblinde unge.

Mandag var der åbent hus for ordblinde og andre nysgerrige. Her var mulighed for at møde skolens ordblindelærere, kigge nærmere på de bøger, vi bruger i undervisningen og afprøve forskellige IT-hjælpemidler.

Ud over gløgg og æbleskiver blev det til mange gode samtaler om ordblindhed og en hjælpende hånd med tilmeldinger til ordblindetests.

Der var flere besøgende til Åbent Hus for ordblinde

HF for ordblinde


VUC Lyngby tilbyder fra august 2022 en 3-årig HF for ordblinde. På uddannelsen er ordblindeundervisningen en del af i skemaet med flere lektioner om ugen, og der tages hensyn til ordblindhed i undervisningen.

Gratis ordblindeundervisning for voksne

På VUC Lyngby har voksne ordblinde mulighed for at gå til undervisning helt gratis. Undervisningen ligger både om formiddagen og om eftermiddagen, så det kan passe ind i  privat-, studie- og arbejdslivet. Ordblindeundervisningen foregår på små hold med maximalt 6 deltagere og undervisningen er individuelt tilrettelagt.