18. januar 2022

3, 2, 1 vi er live! Mandag bød på virtuelt åbent hus for Lyngby HF

Den 17. januar var der virtuelt åbent hus for Lyngby HF, hvor lærere, vejledere og elever fortalte om den 2-årige HF og den nye 3-årige HF for ordblinde.

Det var egentlig planen, at vi ville have budt kommende elever og deres forældre velkommen på skolen og i Posten til Åbent Hus for Lyngby HF. Men som med så meget andet, måtte planerne hurtigt ændres på grund af covid-19’s hastige fremmarch. Derfor blev åbent hus igen i år virtuelt, og i år bød livestreamen blandt andet på et informativt oplæg fra vores studievejledere, fortællinger fra fire seje elever og ikke mindst en brødrister.

Du kan se livestreamen og læse mere om åbent hus og den 2-årige HF lige her

Mange så med hjemme fra stuerne, da rektor Inge Voller bød velkommen til årets virtuelle åbent hus, og siden gav ordet til først vejlederne, så dansk- og geografilærer Erik Skov og til sidst fire elever fra første og andet år på den 2-årige HF.

De to studievejledere Anette og Tove fortalte både om den 2-årige HF og vores helt nye 3-årige HF for ordblinde, mens Erik Skov havde taget en brødrister og rektor Inge Voller med på scenen for at fortælle om lovmæssigheder i geografi. Du kan se, hvordan det gik i livestreamen (fra 35:10).

Lærer Erik Skov hev rektor Inge Voller med op på scenen til virtuelt åbent hus

Til sidst havde fire elever fra den 2-årige HF sagt ja til at fortælle om deres oplevelse på Lyngby HF. Du kan læse et udpluk af deres svar her:

Benedicte, 18 år, 20y:
“Det er rigtig dejligt at gå på denne her skole, fordi studievejlederne er gode til at tage hensyn til alle, som kommer ned og spørger dem om noget – Hvis du har angst, er ordblind, eller der er noget, du ikke forstår, så kan du altid komme ned til dem.”

“Vores engelsklærer Bashir har ladet os vælge vores 4. semester pensum selv, så vi alle sammen synes, det er interessant.”

Sarah, 20 år, 20y – vil gerne læse biologi på universitet:
“Vi havde på et tidspunkt et lidt vildt undervisningsprogram, men vi fik snakket med vores skemaplanlægger Jens, og han fik hurtigst muligt ændret det, så det blev overskueligt igen.”

Emma, 18 år, 21x – vil gerne læse til drabsefterforsker:
“Jeg synes, det er super fedt at gå her. Lærerne er gode til at få en connection med en, de er sjove og kan gøre undervisningen interessant.

“Lærerne er rigtig gode til at tage hånd om de elever, som måske ikke lige er typerne, man kan sætte i en kasse. De er gode til at tage sig af dem, der er lidt anderledes, på en super fed måde.”

Mette, 21 år, 20y:
“Vi var på en hyttetur, hvor vi var blandede både første og anden årgang. Det var virkelig hyggeligt.”

“Vi er blevet meget overraskede over, hvor meget medbestemmelse vi har på, hvad vi skal foretage os fra dag til dag. Jeg kan blandt andet huske, at vores historielærer Mads kom ind og sagde, at han havde et program, han havde forberedt, men nu var der sket nogle ret vilde ting nede i Afghanistan, så han gav os muligheden for at lave det planlagte eller tage et crash course i, hvad der var sket i Afghanistan og lave en lang tidslinje på det.”

“Jeg har gået mange steder og har været mest glad for at gå her. Det, jeg synes, har været fedest ved at gå her, er at lærerne griber en rigtig godt – især folk der ikke synes, det er lige nemt altid.”